Serena Williams kihagyja az AusOpent

2018.01.05. 09:14

A címvédő Serena Williams nem indul az év első tenisz Grand Slam-tornáján, a január 15-én kezdődő Australian Openen.

"Az abu-dzabi tornán rájöttem, hogy bár nagyon közel vagyok hozzá, de még nem érem el azt a szintet, amelyen játszani szeretnék" - mondta Serena Williams, aki tizenhétszer indult, hétszer pedig győzött az Australian Openen, és legutóbb 2011-ben hagyta ki az év első Grand Slamjét.

Edzője és a szakmai stábjának tagjai azt tanácsolták, hogy csak akkor vállalja a részvételt, ha százszázalékos állapotban érzi magát, és végig tudja játszani a tornát. 

"Én úgy érzem, hogy képes lennék erre, de nekem ez nem elég, a mostani formámnál sokkal jobban akarok játszani. Ehhez pedig még egy kis időre van szükségem" - emelte ki a 36 éves korábbi világelső, aki jelenleg a 22. helyen áll a világranglistán.

Az egyesben 23-szoros GS-győztes Serena Williams tavaly már terhes volt, amikor megnyerte az Australian Opent, utána szüneteltette a karrierjét. Gyermeke szeptemberi születése után december végén, az abu-dzabi tornán rendezett bemutató-mérkőzésen tért vissza a pályára, és 67 perc alatt, döntő rövidítésben kikapott a lett Jelena Ostapenkótól.

(MTI)  • Tippek
  • Biztosítás