Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Serena Williams kihagyja az AusOpent

2018.01.05. 09:14

A címvédő Serena Williams nem indul az év első tenisz Grand Slam-tornáján, a január 15-én kezdődő Australian Openen.

"Az abu-dzabi tornán rájöttem, hogy bár nagyon közel vagyok hozzá, de még nem érem el azt a szintet, amelyen játszani szeretnék" - mondta Serena Williams, aki tizenhétszer indult, hétszer pedig győzött az Australian Openen, és legutóbb 2011-ben hagyta ki az év első Grand Slamjét.

Edzője és a szakmai stábjának tagjai azt tanácsolták, hogy csak akkor vállalja a részvételt, ha százszázalékos állapotban érzi magát, és végig tudja játszani a tornát. 

"Én úgy érzem, hogy képes lennék erre, de nekem ez nem elég, a mostani formámnál sokkal jobban akarok játszani. Ehhez pedig még egy kis időre van szükségem" - emelte ki a 36 éves korábbi világelső, aki jelenleg a 22. helyen áll a világranglistán.

Az egyesben 23-szoros GS-győztes Serena Williams tavaly már terhes volt, amikor megnyerte az Australian Opent, utána szüneteltette a karrierjét. Gyermeke szeptemberi születése után december végén, az abu-dzabi tornán rendezett bemutató-mérkőzésen tért vissza a pályára, és 67 perc alatt, döntő rövidítésben kikapott a lett Jelena Ostapenkótól.

(MTI)