Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Babos Tímea top 10-est vert, álomjátékkal

2018.01.15. 07:10

A legjobb magyar teniszezőnő komoly győzelemmel mutatkozott be az év első Grand Slam-tornáján, Melbourne-ben.

A tizedik helyen kiemelt amerikai Coco Vandeweghe volt az ellenfele, aki tavaly az elődöntőbe is bekerült. Nemcsak Ausztráliában, hanem a US Openen is, vagyis az előző éve nagyszerűen sikerült.

A pályán azonban semmi jel sem utalt arra, hogy az amerikai lenne a jobban rangsorolt játékos, mert a jelenleg 51. helyen álló Babos 2:4-ről könnyen egyenlíteni tudott, az első szettet pedig a rövidítésben befejezte (7:6).

A másodikban pedig 6:2-vel lépett át riválisán a 24 éves magyar, kiszorított helyzetből is különösen jó és pontos ütései voltak. 106 perc alatt jutott a második fordulóba. 

Ellenfele nem volt szimpatikus vesztes, perlekedett a bíróval, azt is szóvá tette, hogy a magyar ellenszenvesen ünnepli a pontjait. 

„Elképesztő meccs volt, nagyon-nagy hangulattal. Nagyon örülök, hogy így tudtam játszani. Már sokszor találkoztam top 10-es ellenféllel, voltak esélyeim, döntő játszmákkal” – mondta saját honlapján.

A 2016-os Halep elleni meccs jó példa, a US Openen közel állt a nagy bravúrhoz, de végül 6:4-re elveszítette a döntőt szettet. 

Ma hatalmas különbséget mutatott, hogy a fontos pontokat milyen jól és agresszívan játszottam meg. Végig hittem abban, hogy tudok győzni. Ez nagyon-nagyon fontos volt. Ezért is tudtam visszahozni az első játszmát. Az esőszünet után sokkal jobban játszottam, amúgy is szeretek fedett pályán teniszezni.

Ez a mérkőzés nagyon pozitívan hat majd a mentalitásomra is, fontos pillanat az életemben.

Tízezer ember előtt nyertem a Hisense Arenában, ez tényleg hihetetlen dolog, boldog vagyok!

Mivel magasan rangsorolt ellenfelet ütött ki, a következő körben könnyebb ellenfelet kapott – a spanyol Suárez Navarro vár rá. Ellene negatív a mérlege, eddig három meccsét elveszítette a 2016-ban negyeddöntős spanyol ellen.

Venus Williams sincs már versenyben, őt a svájci Bencic búcsúztatta, ugyancsak két szettben (6:3, 7:5).

Hogy mi várható Ausztráliában, arról itt olvashat.