Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Három áldozatot szedett az elhagyott teniszcipő az AusOpenen

2018.01.17. 17:33

Ennyi bajt cipő még valószínűleg nem okozott teniszmeccsen, mint az ukrán Alekszandr Dolgopolov elhagyott csukája a Matthew Ebden elleni mérkőzésen az Australian Openen.

Az elszabadult lábbeli három áldozatot is szedett. A világranglistán 37. ukránnak egy nyerhető pontját rabolta el, a mérkőzés játékvezetőjéből hülyét csinált, egy túlságosan lelkes nézőnek pedig a testi épsége bánta.

Bár az ausztrál Ebden jóval hátrébb, a 78. helyen áll a világranglistán, mint Dolgopolov, mivel a hazaiak versenyzője az előző körben élete teniszét játszva megverte a világranglistán 16. amerikai John Isnert, nem lehetett mondani, hogy szerdán esélytelenül lépett volna pályára a legjobb 64 között rendezett meccsen.

Ennek ellenére a találkozót meglehetősen simán az ukrán nyerte, ám a meccs így is emlékezetes maradt egy incidens miatt. Történt ugyanis, hogy a második szett második játékában egy labdamenet közben lejött az egyik cipő az első szettet nyerő Dolgopolov lábáról. Az ukrán épp egy rövidítésért indult, amikor kilépett belőle, ugyan a labdát még visszaadta, de aztán megállt, Ebden pedig nem zavartatva magát végül gond nélkül behúzta a pontot egy elütéssel.

Csakhogy a bíró jelezte, hogy a lejövő cipő miatt újra kell játszani a pontot (épp, mintha egy labda esett volna ki a játékos zsebéből). Aztán viszont Abden tiltakozására hirtelen meggondolta magát, és inkább az ausztrálnak ítélte a labdamenetet. Mindez 1-1-es game-állásnál és egyenlőnél történt, Dolgopolov nem is vette könnyen az események alakulását, és ülősztrájkba kezdett, mondván addig nem játszik, amíg nem beszélhet a meccs ellenőrével. Ezt a kívánságat teljesítették is, az ellenőr pedig nagy nehezen meggyőzte a folytatásról, Dolgopolov pedig végül simán nyert.

Ám a cipőnek még ennyi sem volt elég, a meccs végén ismét lesújtott, elég rendesen elbánt egy túlságosan lelkes nézővel.