Három áldozatot szedett az elhagyott teniszcipő az AusOpenen

2018.01.17. 17:33

Ennyi bajt cipő még valószínűleg nem okozott teniszmeccsen, mint az ukrán Alekszandr Dolgopolov elhagyott csukája a Matthew Ebden elleni mérkőzésen az Australian Openen.

Az elszabadult lábbeli három áldozatot is szedett. A világranglistán 37. ukránnak egy nyerhető pontját rabolta el, a mérkőzés játékvezetőjéből hülyét csinált, egy túlságosan lelkes nézőnek pedig a testi épsége bánta.

Bár az ausztrál Ebden jóval hátrébb, a 78. helyen áll a világranglistán, mint Dolgopolov, mivel a hazaiak versenyzője az előző körben élete teniszét játszva megverte a világranglistán 16. amerikai John Isnert, nem lehetett mondani, hogy szerdán esélytelenül lépett volna pályára a legjobb 64 között rendezett meccsen.

Ennek ellenére a találkozót meglehetősen simán az ukrán nyerte, ám a meccs így is emlékezetes maradt egy incidens miatt. Történt ugyanis, hogy a második szett második játékában egy labdamenet közben lejött az egyik cipő az első szettet nyerő Dolgopolov lábáról. Az ukrán épp egy rövidítésért indult, amikor kilépett belőle, ugyan a labdát még visszaadta, de aztán megállt, Ebden pedig nem zavartatva magát végül gond nélkül behúzta a pontot egy elütéssel.

Csakhogy a bíró jelezte, hogy a lejövő cipő miatt újra kell játszani a pontot (épp, mintha egy labda esett volna ki a játékos zsebéből). Aztán viszont Abden tiltakozására hirtelen meggondolta magát, és inkább az ausztrálnak ítélte a labdamenetet. Mindez 1-1-es game-állásnál és egyenlőnél történt, Dolgopolov nem is vette könnyen az események alakulását, és ülősztrájkba kezdett, mondván addig nem játszik, amíg nem beszélhet a meccs ellenőrével. Ezt a kívánságat teljesítették is, az ellenőr pedig nagy nehezen meggyőzte a folytatásról, Dolgopolov pedig végül simán nyert.

Ám a cipőnek még ennyi sem volt elég, a meccs végén ismét lesújtott, elég rendesen elbánt egy túlságosan lelkes nézővel.