Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nem jött össze a bravúr Babosnak

2018.01.17. 09:49 Módosítva: 2018-01-17 11:39:28

Babos Tímea, a világranglista-57. magyar teniszező a nála 17 hellyel előrébb álló, 29 éves Carla Suárez Navarróval játszott a legjobb 32 közé jutásért az Australian Open női egyesében. Rosszul kezdődött, mert a brékelőnyt nem sikerült visszavennie, viszont remekül folytatódott, a végére viszont teljesen elfáradt Babos: 0:4 is volt, és a spanyol 1 óra 49 perc alatt 6:4, 2:6, 6:2-re nyert, továbbjutott.

Babos a második szettben remek játékkal még egyenlített, a döntő szettben viszont meghatározta a játékát, hogy 0:1-nél nem sikerült visszavennie az adogatását, bár kétszer is volt labdája ehhez. Innen jött a lejtmenet.

„Nagyon sajnálom a mai mérkőzést. Az elején hibáztam, amikor a bréklabdáknál nem voltam agresszívabb, azután viszont ellenfelem szinte hibátlanul játszott az első játszmában. A második szettben küzdöttem, ahogyan csak bírtam. Neki is voltak lehetőségei, de sikerült egyenlítenem – mondta Babos, aki szerint a harmadik szett elején megremegett kicsit a keze, ami döntőnek bizonyult. –

A lényeg, hogy ebből is tudjak tanulni. Nagy mérkőzés volt, amelyen hosszú ideig jól is játszottam. Most szomorú vagyok, de bízom benne, hogy idővel azért jobb lesz a kedvem.

A spanyol teniszező két éve még 6. volt a világranglistán, kétszer nyert WTA-tornát és Grand Slameken ötször volt negyeddöntős, legutóbb a két évvel ezelőtti Australian Openen. A szezont Brisbane-ben kezdte, ahol egyből kikapott. Az AusOpen első körében a lengyel Magdalena Fręch ellen nyert 7:5, 6:3-ra.

Tavaly Melbourne-ben a második körben kapott ki, az előző szezont pozitív mérleggel zárta, 75 meccséből 49-et megnyert. Ez volt a negyedik egymás elleni meccsük, és Babosnak még nem sikerült nyerni, 2014-ben Florianopolisban, 2015-ben Birminghamben, 2016-ban pedig a Madrid Mastersen is a spanyol nyert.

Babos az Australian Openen 2016-ban érte el a legjobb eredményt, amikor egy kört ment, a brit Watsont győzte le, majd kikapott a svájci Bencictől. A legjobb Grand Slam-eredménye szintén 2016-ból van, a US Openen az osztrák Haast és a holland Hogenkampot is legyőzte, végül Haleptől kapott ki.

Carla Suárez Navarro-Babos Tímea 6:4, 2:6, 6:2

A meccs történései közvetítésünkből:

Az első gém meg is van, Babos hozta az adogatását. Aztán három labdája is volt 2-0-hoz, a spanyol visszakapaszkodott, három labdát is hozott, majd hatalmas csata kezdődött a játékért, végül Suárez Navarro nagy nehezen hozta. Sajnos az első brék Navarróé, két ki nem kényszerített hibával elvette az adogatást a spanyol. Egy simán elbukott fogadójáték után megvan az adogatás. Túl sok volt a ki nem kényszerített hiba, pedig megint majdnem összejött a brék Babosnak, 15-40-ről kapaszkodott vissza, hiába.

Megint nagyon könnyen elment egy adogatójáték, a spanyol az első szettért adogathat. Most már szembetűnő Suárez Navarro 11 nyerő ütése, Babos hét hasonlójával szemben, a ki nem kényszerített hibák meg Babosnál több 8-5. Viszont hátrányból felállva visszajött az első brék, és egy könnyűnek induló gém végén az adogatás is megvan. Most kell összepontosítani és elvenni a spanyol adogatását. Nem sikerült, három nyerő ütés után Navarróé a gém és a szett is, 41 perc alatt.

Szép adogatójáték, egy labda csak Navarrónak. Utána viszont egy semmire elbukott fogadójáték jött. Az elmúlt kilenc labdamenetből nyolc Babosé, ezt most nagyon elkapta, ebben a sima adogatójáték és egy nullára nyert brék is benne van. Majd egy nagy küzdés következett. Babos 14-40-ről nyert négy labdát egymás után, ezzel megvan az adogatás és a 4:1 is. A magyar az első szerváinak 90 százalékát nyeri eddig ebben a szettben.

A bravúr is majdnem összejött, volt két labda is az újabb brékhez, végül Suárez Navarro nagy nehezen behúzta, hogy aztán semmire veszítse el a fogadójátékát. Egy pontra az egyenlítéshez Babos. Megint bréklabdája volt Babosnak, most az elsőt beütette, nem csak visszajött a meccsbe, sokkal több labdát nyert meg, mint ellenfele. Jöhet a döntő szett.

Ami rögtön spanyol brékkel kezdődött. Viszont egyből volt  labda a visszabrékhez, kettő is, végül Navarro az ötödik lehetőségét nagy nehezen hozta. Most már viszont baj van, Suárez Navarro újra elvette Babos adogatását. Innen már borzasztó nehéz lesz, a spanyol hozta az adogását, és már 4:0-ra vezet. Egy halvány reménysugár a megnyert adogatójáték, de Suárez Navarro pillanatok alatt nyeri a sajátját, és fogadott a meccsért, ami elment, de a végén nagyon simán, semmire kiszerválta a meccset már feladó Babost.