Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Fucsovics: Majdnem hazai pályán játszottam, sokat segített

2018.01.18. 08:35

Hatalmas győzelmet aratott (magyar idő szerint) csütörtök hajnalban a 13. kiemelt Sam Querrey ellen Fucsovics Márton az Australian Openen. A magyar teniszezőt a Nemzeti Sport helyszíni tudósítója kapta el egy villámértékelésre, nekik beszélt arról Fucsovics, hogy rengeteget jelentett neki, hogy közel száz magyar szurkoló drukkolt neki a lelátóról.

A negyedik szettben ez rengeteget segített, sokat köszönhetek a drukkereknek

– mondta.

Fucsovics elmondta, egy percig sem foglalkozott azzal, hogy papíron Querrey erősebb, csak magára figyelt, ahogy a meccs előtt is arra készültek edzőjével, Sávolt Attilával, hogy a saját mentális állapotával foglalkozzon, és kövesse a taktikát, akkor nem lehet baj.

A meleggel sem volt gondja – 40 fokban játszották a meccset –, sőt az inkább Querrey-nek volt nehezítés, erre számított is a negyedik szettől kezdve. A folytatásban sem kell a fizikai terheléstől tartania, a következő körben Nicolas Kicker ellen ugyanis várhatóan elviselhetőbb időben, 24 fokban játszhat majd szombaton. Kickert egyébként 2018-ban, Indiában már verte, ráadásul két sima szettben.