Nadal tíz éve nem nézett ki így

2018.01.19. 09:53

A világelső Rafael Nadal előhúzta régi stílusát, tíz év után megint ujjatlan pólóban játszik az Australian Openen.

Nadal utoljára 2008-ban viselte az addig védjegyének számító ujjatlant a nagy tornákon – többek között abban nyerte meg a Roger Federer elleni emlékezetes 2008-as wimbledoni döntőt is –, de aztán a 2009-es Australian Openen már hagyományos teniszpólóra váltott.

Rafa Nadal
Rafa Nadal

Edzéseken egyébként korábban is rendszeresen ujjatlanban gyakorolt, de most az éles meccsekre is abban áll ki. Viszont a tíz évvel ezelőtti Nadallal ellentétben a térdnadrágot nem vette újra elő, hanem egy kifejezetten rövid tenisznadrágban lép pályára az esti programban lejátszott mérkőzésein.

A szürke ujjatlan mellé a nadrágjával együtt szinte minden kiegészítője, a fejpántja és a két csuklószorítója is pink, egészen a cipője talpáig. 

Mintha Agassi mellől emelték ki volna úgy 1988-ból, de kétségtelen, hogy a színösszeállítás tökéletes.

Frances Tiafoe
Frances Tiafoe

A pink egyértelműen a mostani Australian Open slágerszínének tűnik a férfi mezőnyben. Federernek a cipője és egy csík a trikóján, Juan-Martín del Potrónak a fejpántja rózsaszín, a fiatal tehetség, Frances Tiafoe-nak majdnem az egész szerelése. Ugyanebben a kevés fekete, nagyon sok rózsaszínben játszik az egyik hazai menő, Nick Kyrgios is, igaz, ő pink helyett fekete nadrággal viseli.

A pinket a tenisz jelenlegi nem hivatalos világbajnoka, az ATP-vb-nyertes bolgár, Grigor Dimitrov járatja csúcsra: a pólója, a sortja, a cipője is rózsaszín.

Grigor Dimitrov
Grigor Dimitrov

A felsoroltak sportszergyártója közös, úgy tudjuk, a pinkkel a cég a 80-as, 90-es évek, tehát Agassiék korszakát, hangulatát szeretné visszahozni. Érdekes, hogy a nőknél viszont senkinek nincs még csak rózsaszín kiegészítője sem, az ahhoz legközelebbi néhány játékos barackszínű teniszruhája.

Nadal péntek reggel egyébként megnyerte harmadik meccsét is, simán verte Damir Dzumhurt, 6:1, 6:3, 6:1, bejutott a nyolcaddöntőbe, vagyis a legjobb 16 közé.