Djokovics: Beszélnem kell az orvosaimmal

2018.01.22. 17:00 Módosítva: 2018.01.22. 17:12

Egyelőre kétséges, hogy mikor és hol folytatja pályafutását a volt világelső Novak Djokovics, aki a nyolcaddöntőben búcsúzott az ausztrál nyílt teniszbajnokságon.

A melbourne-i Grand Slam-torna hatszoros bajnoka könyöksérülés miatt fél évet kihagyott, és előzőleg Wimbledonban vívott tétmérkőzést. Hétfőn aztán három szettben kikapott a tavaly U21-es világbajnok dél-koreai Csung Hje Ontól. Az első játszmában többször is rázta a kompressziós védőruhába bújtatott karját, és fájdalmas arccal tudott csak adogatni, amelyet kényszerűségből átalakított az elmúlt hónapokban.

"Sajnos nem jó a könyököm, az első szett végén elkezdett fájni, és a meccs végéig meg kellett birkóznom vele" - mondta a szerb teniszező 3 óra 21 perces találkozó után. - "Nem fájt annyira, hogy feladjam, de csalódott vagyok, hogy ennyi idő alatt sem gyógyult meg rendesen."

A 12-szeres Grand Slam-tornagyőztes kifejtette, hamarosan egyeztet orvosi stábjával és edzőivel.

"Az elmúlt hetekben sokat játszottam, beszélnem kell az orvosaimmal, és a vizsgálatokból majd kiderül, hogy mi történt az ízületben" - mondta a 30 éves Djokovic, hozzátéve, Csung ezzel együtt jobb volt nála, és megérdemelten nyert.

Djokovic 2016. október 23-án volt legutóbb a világranglista élén. Majd a wimbledoni bajnokság idejére a negyedik helyre esett vissza, jelenleg csak a 14. helyen áll.

Amúgy a Roger Federertől vereséget szenvedő Fucsovics Márton a 63. helyen kezdi majd a jövő hetet. A legnagyobb előrelépés az amerikai Tenny Sandrené lesz. A fiatal játékos 42 helyet már egészen biztosan javítani fog és 55. helyre lép elő. Ez még változhat, ha legyőzi az éppen a Djokovicot verő koreai Csungot.

Ezen a meccsen kívül még Nadal-Cilic, Dimitrov-Edmund és Federer-Berdych negyeddöntőket rendeznek Melbourne-ben. Szerdán éppen az első két meccset játsszák majd le.  (MTI / Index)