Az AusOpenen összejött az álomdöntő

2018.01.25. 09:20

2015 után újra a világranglista első és második helyezettje játssza a női döntőt az Australian Openen. Simona Halep Angelique Kerbert, Caroline Wozniacki Elise Mertenst ejtette ki, és jutott a döntőbe.

Wozniacki simább meccset játszott, két szettben verte Mertenst. Az elsőt 6:3-ra vitte, a másodikban viszont már csak a rövidítés döntött, 7:6 (7-5).

Halep és Kerber kimerítő mérkőzést vívott. A román játékos az első játszmát  6:3-ra hozta, a másodikban is elment 3:1-re, amikor Kerber újítani tudott. A német ledolgozta hátrányát, majd 6:4-re behúzta a szettet. A döntő játszmában is kiegyenlített volt a küzdelem, Halep elment, de Kerber mindig visszaküzdötte magát, majd előnybe is került. Halep két meccslabdát is hárított, végül 69 perc után győzött 9:7-re.

Az Australian Open döntője szombaton a világranglist első helyéről is dönt majd, aki nyer, a fog az élen állni. Korábban egyébként sem Halep, sem Wozniacki nem nyert Grand Slamet, bár kétszer-kétszer döntőztek.

 A férfiaknál elsőként a horvát Marin Cilic jutott döntőbe, miután az elődöntőben három szettben nyert a brit Kyle Edmund ellen. Edmund csak a második játszmában tudott egyenrangú partnere lenni az esélyesebb Cilicnek. A torna hatodik kiemeltje az első és a harmadik szettben két-két ízben vette el riválisa adogatójátékát, miközben ő egyetlen szervagémjét sem veszítette el a meccsen. A mérkőzés 2 óra 20 percig tartott. 

A horvát játékos a döntőben a címvédő Roger Federerrel vagy a dél-koreai Csung Hje Onnal találkozik vasárnap. Cilic pályafutása során harmadszor játszhat Grand Slam-döntőt: 2014-ben a US Opent megnyerte, tavaly a wimbledoni fináléban viszont kikapott Federertől.

Eredmény, elődöntő:

férfi egyes:

  • Cilic (horvát, 6.)-Edmund (brit) 6:2, 7:6 (7-4), 6:2

női egyes:

  • Halep (román, 1.)-Kerber (német, 21.) 6:3, 4:6, 9:7
  • Wozniacki (dán, 2.)-Mertens (belga) 6:3, 7:6 (7-2)