Natália
1 °C
7 °C

Babos döntős vegyespárosban az AusOpenen

2018.01.26. 11:51

Alig három órával a párosban szerzett Australian Open-bajnoki címe után újabb meccse volt Melbourne-ben Babos Tímeának, aki a vegyespáros elődöntőjében volt érdekelt Rohan Bopanna oldalán. A magyar, indiai kettős María José Martínez Sánchez, Marcelo Demoliner spanyol, brazil párosa ellen játszott.

Az első szettben gyorsan megléptek Babosék, vezettek 4:1-re is, de kicsit meginogtak, és 4:4-nél újra egyenlő volt. Innen viszont újra sikerült átvenniük az irányítást, és 6:5-nél két bréklabdához – egyben szettlabdához – jutottak, ez pedig elég is volt nekik, hogy behúzzák az első szettet.

A dupla terhelés miatti fáradtság nem is látszott Baboson, de a második szettben azért így is megtorpantak, és 2:2-nél bréklabdát kellett hárítaniuk, hogy ne kerüljenek hátrányba. 5:5-ig fej-fej mellett haladtak, utána viszont elvesztették az adogatásukat, a spanyol, brazil kettős pedig hozta a sajátját, így jött a champions tie-break – a tie-break meghosszabbított formája, amiben 10-ig kell jutni. Ezt Babosék bírták jobban, viszonylag simán nyerték a döntő rövidítést 10:6-ra. A teljes meccs majdnem másfél órát, 85 percet tartott.

A döntőben a Gabriela Dabrowski, Mate Pavic kanadai, horvát párossal találkoznak majd magyar idő szerint vasárnap kora reggel.

Eredmény, vegyespáros, elődöntő

Babos Tímea, Rohan Bopanna (magyar, indiai, 5.)-María José Martínez Sánchez, Marcelo Demoliner (spanyol, brazil) 7:5, 5:7, 10-6 - döntő rövidítés

Gabriela Dabrowski, Mate Pavic (kanadai, horvát, 8.)-Bruno Soares, Jekatyerina Makarova (brazil, orosz, 3.) 6:1, 6:4

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?