Babos döntős vegyespárosban az AusOpenen

2018.01.26. 11:51

Alig három órával a párosban szerzett Australian Open-bajnoki címe után újabb meccse volt Melbourne-ben Babos Tímeának, aki a vegyespáros elődöntőjében volt érdekelt Rohan Bopanna oldalán. A magyar, indiai kettős María José Martínez Sánchez, Marcelo Demoliner spanyol, brazil párosa ellen játszott.

Az első szettben gyorsan megléptek Babosék, vezettek 4:1-re is, de kicsit meginogtak, és 4:4-nél újra egyenlő volt. Innen viszont újra sikerült átvenniük az irányítást, és 6:5-nél két bréklabdához – egyben szettlabdához – jutottak, ez pedig elég is volt nekik, hogy behúzzák az első szettet.

A dupla terhelés miatti fáradtság nem is látszott Baboson, de a második szettben azért így is megtorpantak, és 2:2-nél bréklabdát kellett hárítaniuk, hogy ne kerüljenek hátrányba. 5:5-ig fej-fej mellett haladtak, utána viszont elvesztették az adogatásukat, a spanyol, brazil kettős pedig hozta a sajátját, így jött a champions tie-break – a tie-break meghosszabbított formája, amiben 10-ig kell jutni. Ezt Babosék bírták jobban, viszonylag simán nyerték a döntő rövidítést 10:6-ra. A teljes meccs majdnem másfél órát, 85 percet tartott.

A döntőben a Gabriela Dabrowski, Mate Pavic kanadai, horvát párossal találkoznak majd magyar idő szerint vasárnap kora reggel.

Eredmény, vegyespáros, elődöntő

Babos Tímea, Rohan Bopanna (magyar, indiai, 5.)-María José Martínez Sánchez, Marcelo Demoliner (spanyol, brazil) 7:5, 5:7, 10-6 - döntő rövidítés

Gabriela Dabrowski, Mate Pavic (kanadai, horvát, 8.)-Bruno Soares, Jekatyerina Makarova (brazil, orosz, 3.) 6:1, 6:4