Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Babos 100, Fucsovics 50 millió forintot teniszezett össze az AusOpenen

000 XV6G0
2018.01.28. 13:11

Fantasztikus Australian Opent zártak a magyar teniszezők, Babos Tímea női párosban Grand Slam-győzelemig jutott, vegyespárosban döntőzött, Fucsovics Márton pedig a legjobb 16-ig küzdötte el magát egyéniben. Ezzel, illetve a beugrós párosmeccsével ő 50 millió forintnyi pénzdíjat szerzett, Babos Tímea pedig közel 100 millió forintot nyert Melbourne-ben.

Babos a nyereményének nagy részét – természetesen – a női párosban szerzett GS-győzelmével hozta össze, a 700 ezer ausztrál dolláros pénzdíj felét kapta meg itt, hiszen a párosok mindig osztozkodnak. Fucsovics majdnem ennyit, 240 ezer dollárt nyert a legjobb 16 közé jutással.

Az igazi pénzosztás persze a főtáblán kezdődik, így a selejtező első körében elbukó Stollár Fanny, illetve az egy fordulóval tovább jutó Piros Zsombor a két másik magyarhoz képest elég szerény nyereményt hozott el Ausztráliából.

Össznyereményben Babos Tímea átlépte a 4,5 millió (amerikai) dolláros határt, Fucsovics pedig ezen az egy Grand Slamen megkereste eddig nyereményének majdnem a harmadát – eddig 676 ezer dollárt nyert, ami mellé most jött 202 ezer amerikai dollár.

És akkor a nyeremények (a verseny honlapjáról):