Babos 100, Fucsovics 50 millió forintot teniszezett össze az AusOpenen

000 XV6G0
2018.01.28. 13:11

Fantasztikus Australian Opent zártak a magyar teniszezők, Babos Tímea női párosban Grand Slam-győzelemig jutott, vegyespárosban döntőzött, Fucsovics Márton pedig a legjobb 16-ig küzdötte el magát egyéniben. Ezzel, illetve a beugrós párosmeccsével ő 50 millió forintnyi pénzdíjat szerzett, Babos Tímea pedig közel 100 millió forintot nyert Melbourne-ben.

Babos a nyereményének nagy részét – természetesen – a női párosban szerzett GS-győzelmével hozta össze, a 700 ezer ausztrál dolláros pénzdíj felét kapta meg itt, hiszen a párosok mindig osztozkodnak. Fucsovics majdnem ennyit, 240 ezer dollárt nyert a legjobb 16 közé jutással.

Az igazi pénzosztás persze a főtáblán kezdődik, így a selejtező első körében elbukó Stollár Fanny, illetve az egy fordulóval tovább jutó Piros Zsombor a két másik magyarhoz képest elég szerény nyereményt hozott el Ausztráliából.

Össznyereményben Babos Tímea átlépte a 4,5 millió (amerikai) dolláros határt, Fucsovics pedig ezen az egy Grand Slamen megkereste eddig nyereményének majdnem a harmadát – eddig 676 ezer dollárt nyert, ami mellé most jött 202 ezer amerikai dollár.

És akkor a nyeremények (a verseny honlapjáról):