Fucsovics nagy küzdelemben elveszítette az első meccset a Davis-kupában

Belgium–Magyarország Davis-kupa-nyolcaddöntő

Index
2018.02.02. 12:13

Összefoglaló

A világcsoportba 22 év után feljutott Magyarország a tavaly döntős Belgiummal kezdett a Davis-kupában
Az Australian Openen nagy formában játszó, ranglista 63. Fucsovics Márton kezdte az első meccset a 120. Ruben Bemelmans ellen
Az első szettet Bemelmans nyerte 6:4-re, a másodikban a lábsérüléssel is küzdő Fucsovics 6:4-gyel kiegyenlített
A harmadik szett is nagyon szorosan alakult, végül 57 perc után, 7:6-tal a belga került előnybe. A negyedik játszmában kétszer is sikerült brékelnie a magyar játékost
Belgium ezzel 1-0-ra vezet. A második pénteki meccsen a 202. Balázs Attila játszik a világranglista 7. David Goffinnel
A Davis-kupa pénteki két egyéni meccse után szombaton jön a páros, vasárnap a további egyéni meccsek, köztük a nagyon várt Fucsovics-Goffin is
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Az eddig megrendezett 12 párharcból a belgák jöttek ki jobban hét győzelemmel. Idegenben csak kétszer tudták legyőzni őket a magyarok. A két csapat utoljára 1990-ben játszott egymással, akkor a belgák 4-1-re verték a Noszály Sándorral, Lányi Andrással és Markovits Lászlóval feálló magyar válogatottat.

  • A magyar csapat már az első meccsen előnybe kerülhet, mert a világranglistán 63. Fucsovics a gyengébb belgával, Bemelmansszal kezd. A világranglista 7. David Goffin valószínűleg legyőzi Balázs Attilát.

    A szombati párosban a Fucsovics, Balázs duó tűnik esélyesebbnek. Így minden valószínűség szerint a vasárnapi egyesek döntenek a három győzelemig tartó párharcban. Fucsovicsnak vagy Balázsnak kéne hoznia egy bravúrt.

    A menetrend:

    péntek, 13.30:
    Ruben Bemelmans–Fucsovics Márton
    David Goffin–Balázs Attila

    szombat, 14.30:
    Julien Cagnina, Joris De Loore-Fucsovics Márton, Balázs Attila

    vasárnap, 13.30:
    David Goffin–Fucsovics Márton
    Ruben Bemelmans–Balázs Attila

  • A magyar Davis-kupa-csapat története során harmadszor jutott fel a legfelsőbb ligába, a világcsoportba, ahol 16 válogatott szerepel. Magyarország utoljára 1996-ban játszott a legjobbka között.

    Fucsovics Mártonék a tavalyi döntős Belgiumot kapták a nyolcaddöntőben. A két csapat Belgiumban, Liège-ben vívja párharcát, amelyen a magyar csapat sem esélytelen.