Babos Tímea döntőbe jutott egyesben a tajvani tenisztornán

2018.02.03. 12:45 Módosítva: 2018.02.03. 15:01

Babos Tímea bejutott a 226 ezer dollár összdíjazású tajvani tenisztorna döntőjébe. Az egyesek mezőnyében negyedik kiemeltként rajtoló magyar teniszező két szettben győzte le a kínai Vang Ja-fant a szombati elődöntőben.

A párosban friss Australian Open-bajnok magyar játékos, aki a világranglista 45. helyán áll jelenleg, a másfél órás mérkőzésen kétszer vette el ellenfele adogatását, és összességében magabiztosan nyert, bár nem minden nehézség nélkül. 

A 36 perces első szett elején Babos Tímea két bréklabdát hárított, majd 0-ra nyerte el Vang szerváját. Ezt követően erős adógatójátékkal kétszer 0-ra, majd 15-re hozta a szerváját. A Babost korábban kétszer is megverő Vang a második játszmában mindent megpróbált, de nem tudta elvenni a magyar teniszező adogatását, aki a második szett elején előbb négy, majd újabb két bréklabdát is hárított.

Babos ugyanakkor az első adandó alkalommal elvette Vang szerváját, a folytatásban pedig nagyszerűen koncentrálva hozta saját szerváit és ezzel a mérkőzést is.

A vasárnapi döntőben Katerina Kozlova lesz az ellenfele. A 23 éves ukrán játékos 85. a világranglistán, pályafutása legjobb helyezése a 71. volt. A két teniszező eddig egyszer találkozott: 2015-ben Dohában 6:2, 6:4-re Kozlova győzött.

Babos Tímea párosban is elődöntős volt a tornán, de ideiglenes partnerével, a tajvani Csan Hao-csinggel végül nem jutott be a döntőbe, miután nagyon sima két szettben (6:2 6:2) kikaptak egy japán-grúz párostól.

A Babos-Vang Ja-fan elődöntő negyedórás összefoglalója:

Tajvani tenisztorna, egyes, elődöntő: Babos Tímea (magyar, 4.)-Vang Ja-fan (kínai) 6:3, 6:4

Páros elődöntő: Nao Hibino, Okszana Kalasnyikova (japán, grúz)-Babos Tímea, Csan Hao-csing (magyar, tajvani, 1.) 6:2, 6:2

(via MTI)