Magdolna
19 °C
27 °C

Babos meccslabdáról kapott ki Indian Wellsben

2018.03.08. 08:38

Babos Tímea nagy csata végén, a döntő játszmát rövidítésben elbukva kikapott az Indian Wells-i keménypályás tenisztorna női versenyének első fordulójában, és ezzel búcsúzott is.

A világranglistán 43. játékos a szerdai nyitányon a 21. születésnapját ünneplő Belinda Benciccsel találkozott a szupertornán. Kettejük párharca előzőleg 1-1-re állt: a 2016-os Australian Openen Bencic nyert, majd néhány hónappal később Cincinnatiben a magyar teniszező visszavágott.

A mostani meccs előtt a WTA-rangsor hetedik helyén is megfordult ellenfél - aki januárban Roger Federer oldalán megnyerte a Hopman Kupát - a vártnál kisebb ellenállást tanúsított, és Babos fél óra alatt hozta a nyitószettet.

A folytatásban azonban Bencic magára talált, és amilyen simán elbukta az első szettet, éppen úgy, mindössze egy játékot veszítve nyerte meg a másodikat.

A két sima játszma után a harmadik a végletekig kiélezett küzdelmet hozott. A játszma közepén előbb Babos veszítette el szerváját, ám azonnal sikerült visszavennie riválisától a bréket. A magyar teniszezőnek 5:4-nél, Bencic szervajátékánál egy meccslabdája is adódott, ám nem élt vele, ami később döntőnek bizonyult. A végjátékba ugyanis rövidítés jött, amit végül a svájci 7-4-re megnyert, s ezzel továbbjutott.

Eredmények, 1. forduló (a 64 közé jutásért):

Nők - 8,65 millió dollár összdíjazás (2,2 milliárd forint):

Belinda Bencic (svájci)-Babos Tímea 1:6, 6:1, 7:6 (7-4)