Fucsovics csak megszorítani tudta Cilicet

2018.03.12. 08:58

Komoly ellenfelet kapott Fucsovics Márton az Indian Wells-i tenisztorna második fordulójában, hiszen a US Open 2014-es győztesével, a horvát Marin Ciliccsel került össze. Fucsovics az első szettet még aránylag szorosan tudta tartani a második kiemeltettel szemben, de végül 1 óra 40 perc játék után két szettben kikapott, és nem jutott a legjobb 32 közé.

A második fordulóban esett ki az Australian Open óta először versenyző Novak Djokovics is. A könyöksérüléséből felépülő szerb játékos nagyon messze van a csúcsformájától, a selejtezőből érkező, világranglista-109. Daniel Tarótól kapott ki. A japán 7:6-ra hozta az első játszmát, Djokovics 6:4-gyel szépített, de a döntő szettben esélye sem volt, 6:1-re nyert Daniel. Djokovics korábban csak négyszer kapott ki százon kívüli játékostól.

„Úgy éreztem, mintha ez lett volna a legelső meccsem a sorozatban (ATP). Nagyon furcsa volt, teljesen elvesztettem a ritmust. Egyáltalán nem éreztem magam jól, ideges voltam.  Egyike volt azon napjaimnak, amikor nem találtam a ritmust az alapvonalról, főleg fonáknál. Belül, az elmédben még harcolsz. Már nem vagy sérült, de még gondolsz vele" – nyilatkozta Djokovics, aki csak annak tudott örülni, hogy műtétje után hat héttel már képes volt versenyezni.

Babos Tímea párosban még érdekelt Indian Wellsben, Kristina Mladenovic oldalán a Monica Niculescu, Andrea Hlavackova román, cseh kettős ellen negyeddöntőznek majd.

Eredmény, férfiak, 2. forduló (a 32 közé jutásért)

Marin Cilic (horvát, 2.)-Fucsovics Márton 7:5, 6:3