Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Tízmillió dollárra perel a doppingtesztek miatt beteg teniszező

2018.04.11. 16:35

Az amerikai Madison Brengle bepereli a WTA-t és a Nemzetközi Teniszszövetséget, mert szerinte a rajta elvégzett sorozatos doppingellenőrzések olyan betegséget idéztek elő nála, amely miatt jelentősen leromlott a teljesítménye.

Brengle a tűszúrásra érzékeny, állítja, hogy a vénás vérvételek miatt megduzzadt és legyengült a jobb karja - amivel játszik és szerválni szokott - , ezért vissza kellett lépnie több tornától. (Jogos kérdés, hogy miért nem a másik karjából vetetett vért, még ha az is érzékeny.) A korábban a világranglista 35. helyén szereplő versenyző azt mondta, fizikai és érzelmi sérüléseket is szenvedett a doppingvizsgálatok miatt.

063 841055162

A teniszezőnél 2016-ban diagnosztizálták az "egyes típusú komplex regionális fájdalomszindrómát", ami tűszúrás hatására duzzadással, zsibbadással járhat.

Keresetében azzal érvel Brengle ügyvédje, hogy a játékos képtelen olyan sebességgel szerválni, mint profi karrierjének előző tíz évében, és a fájdalom az egész játékára kihat. A 2016-os US Openen, Australian Openen és Wimbledonban sem volt megfelelő az orvosok eljárása, hiába bizonygatta, hogy ritka betegségben szenved, és csak az ujjából lehetne vért venni, figyelmen kívül hagyták a panaszát.

A korábban 2,1 millió dollárt nyerő Brengle az őt ért károkért több mint tízmillió dollárért perel a BBC információ alapján.