Tízmillió dollárra perel a doppingtesztek miatt beteg teniszező

2018.04.11. 16:35

Az amerikai Madison Brengle bepereli a WTA-t és a Nemzetközi Teniszszövetséget, mert szerinte a rajta elvégzett sorozatos doppingellenőrzések olyan betegséget idéztek elő nála, amely miatt jelentősen leromlott a teljesítménye.

Brengle a tűszúrásra érzékeny, állítja, hogy a vénás vérvételek miatt megduzzadt és legyengült a jobb karja - amivel játszik és szerválni szokott - , ezért vissza kellett lépnie több tornától. (Jogos kérdés, hogy miért nem a másik karjából vetetett vért, még ha az is érzékeny.) A korábban a világranglista 35. helyén szereplő versenyző azt mondta, fizikai és érzelmi sérüléseket is szenvedett a doppingvizsgálatok miatt.

063 841055162

A teniszezőnél 2016-ban diagnosztizálták az "egyes típusú komplex regionális fájdalomszindrómát", ami tűszúrás hatására duzzadással, zsibbadással járhat.

Keresetében azzal érvel Brengle ügyvédje, hogy a játékos képtelen olyan sebességgel szerválni, mint profi karrierjének előző tíz évében, és a fájdalom az egész játékára kihat. A 2016-os US Openen, Australian Openen és Wimbledonban sem volt megfelelő az orvosok eljárása, hiába bizonygatta, hogy ritka betegségben szenved, és csak az ujjából lehetne vért venni, figyelmen kívül hagyták a panaszát.

A korábban 2,1 millió dollárt nyerő Brengle az őt ért károkért több mint tízmillió dollárért perel a BBC információ alapján.