Szilvia
5 °C
16 °C

Szétverte a bírói állványt a világ igazságtalansága után a volt világelső

2018.05.17. 12:45 Módosítva: 2018-05-17 15:07:32

Régen láttunk teniszezőt annyira kiakadni egy meccs végén, mint a cseh Karolína Pliskovát a görög Maria Szakkari elleni vereség után a római tenisztorna második fordulójában.

A 3,35 millió dollár összdíjazású salakpályás torna szerda délutáni mérkőzésének befejezése igazán emlékezetesre sikerült. Minden azzal kezdődött, hogy a döntő szettben, 5:5-ös játszmaállásnál és egyenlőnél az egyik vonalbíró hibásan kintnek látta Plískova labdamenetet lezáró lecsapását.

Borzasztó rossz döntés volt, a labda még belülről sem csípte a vonalat, vagy 10 centire belül pattant. Hiába reklamált egyre kétségbeesettebben a csehek volt világelsője, sem a főbíró, sem az ellenőr nem volt hajlandó felülbírálni a döntést. A főbíró magyarázata szerint a labdanyomot "elvesztették", ezért nem tudják megnézni, míg Sakkari állította, ő "nem látta" a labdát.

Ettől aztán Plísková annyira kiborult, hogy simán elvesztette a játszmát és így a meccset is.

A mérkőzés után fegyelmezetten gratulált a győztesnek, majd kezét nyújtva a bíróhoz lépett, amikor egyszercsak előtörtek belőle az indulatok. Mintha egy fát próbált volna meg kivágni, háromszor is keményen odavágott ütőjével a bírói széknek. A bíró szerencséjére nem a klasszikus pálcikalábú modellről volt szó, hanem egy masszív, könyvespolcszerű darabról, ami jól viselte a támadást, csak az oldala tört be.

Plísková élettársa, a sportújságíróként dolgozó Michal Hrdlicka szerint az ellenőr arra hivatkozott, hogyha a bíró nem talál nyomot a pályán, akkor az eredeti döntés marad érvényben. Az újságíró szerint viszont nem is igazán keresték ezeket a nyomokat, ami megbocsáthatatlan hiba.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?