Marcell
20 °C
27 °C
Index - In English In English Eng

Fucsovics: Gyerekkorom óta erről álmodtam

K EPA20180526090
2018.05.26. 21:35

Mint megtudtam, az Open-érában magyar részről csak Taróczy Balázs és én nyertünk férfitornát. Ez az érzés nagyon új nekem és alighanem az egész magyar teniszsportnak. Gyerekkorom óta arról álmodtam, hogy ATP-tornagyőztes leszek

– mondta Fucsovics Márton az MTI-nek, miután szombaton 6:2, 6:2-re legyőzte a német Peter Gojowczykot a genfi döntőben, és ezzel megszerezte pályafutása első ATP-trófeáját. 36 év után nyert újra magyar férfi teniszező ATP-tornát.

A meccsről azt mondta, hogy magabiztosan kezdett, érezte, hogy van esélye, és remekül bevált az a taktika, amelyet edzőjével, Sávolt Attilával dolgoztak ki. „Azaz, hogy mivel az ellenfelem agresszívan, laposan üti a labdát, én próbáljam játékban tartani azt, és fokozatosan átvenni az irányítást" – mondta. A korábbi meccseire így emlékezett vissza:

A legjobb mérkőzésem az első kettő volt Albert Ramos és Frances Tiafoe ellen, aztán – noha simán legyőztem Stan Wawrinkát – nem éreztem annyira stabilnak magamat. A mélypont a Steve Johnson elleni elődöntő első másfél szettje volt, akkor nagyon mélyről jöttem vissza, de sikerült összeszednem magamat, a fináléba jutottam.

Fucsovics nevetve reagált arra a felvetésre, hogy az áprilisi, budapesti versenyen a korai búcsú után még keserűen beszélt arról, hogy nem fekszik neki a salakborítás. „Ezt a véleményemet most már nehéz lenne fenntartani. Ezzel együtt tény, hogy nem a kedvenc borításom, de az utóbbi időben valahogy mindig jól végződik a salakszezon. Tavaly júniusban győztem a vicenzai challenger-versenyen, idén pedig már ATP-tornát nyertem".

Azt mondta, hogy ünneplésre nem sok ideje lesz. Este csapatával beülnek abba az étterembe, ahová egész héten jártak, vasárnap pedig már utaznak tovább a Roland Garrosra, ahol életében először főtáblás lesz. A jövő héten ráadásul már újabb karriercsúccsal a világranglista 45. helyezettjeként vághat neki a párizsi Grand Slam-versenynek. Ott hétfőn első ellenfele a kanadai Vasek Pospisil lesz.