Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nadalra ráijesztett az argentin, de aztán átgázolt rajta

000 15O9DL
2018.06.07. 14:13

A világelső Rafael Nadal újra magabiztosan állt ki a szerdán eső miatt félbeszakadt Roland Garros-negyeddöntőjének második felére csütörtökön, és ellentmondást nem tűrően nyert végül 4:6, 6:3, 6:2, 6:2-re a 11. kiemelt Diego Schwartzman ellen.

A 25 éves argentin szerdán rettentő agresszív, bátor játékkal lepte meg Nadalt, aki láthatóan nem érezte megát komfortosan a pályán. 37 megnyert szett után bukott újra játszmát a Garroson, és a másodikban is brékelőnyben volt Schwartzman. Egy esőszünet után azonban már fordítani tudott Nadal, végül 5:3-as, 30-15-ös vezetésénél szakadt félbe a meccs.

Csütörtökön napsütésben folytatódott a találkozó, és a nagyon eltökélten kiálló Nadal gyorsan be is húzta a második játszmát, ezzel kiegyenlített. A harmadik szett elején is rögtön három bréklabdához jutott, előnybe került, és 3:1 után másodszor is elvette az argentin szerváját. Nem nyílt már akkora tér Schwartzman előtt, mint egy nappal korábban, de az argentin sem akarta könnyen adni a játszmát. Volt négy bréklehetősége is, ennek ellenére végül 6:2-re lezárta a szettet Nadal.

Schwartzman túl sokat hibázott, csak a fejét csóválta, amikor a negyedik játszma elején is előnybe került Nadal. Az argentinnak rögtön lett volna esélye visszajönni, de egy 17 ütéses labdamenet végén a hálóba küldte a lecsapást. Több hosszabb labdamenetből is a spanyol jött ki jobban, megint elvette Schwartzman adogatását, és 5:1-nél már a meccsben maradásért kellett szerválnia az argentinnak.

Nadal eljutott már itt meccslabdáig, de Schwartzman mindent megpróbált, és többször is le tudta gyorsítani a spanyolt. Végül sikerült is megfordítani az adogatását. A meccsért szerválva 40-15-ről nem tudta befejezni Nadal, az argentin három bréklabdát is kiharcolt. Ebből kettőt is nyerővel hárított Nadal, és 11 perc után megnyerte a játékot, és ezzel a negyeddöntőt is.

A pénteki elődöntőben majd Juan-Martín del Potro lesz az ellenfele. Del Potro Marin Cilic elleni negyeddöntője szintén félbeszakadt az eső miatt szerda este, csütörtökön 7:6, 5:7, 6:3, 7:5 lett a vége.