Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Megötszörözték az ötszörös Grand Slam-győztes teniszező eltiltását

2018.06.11. 19:50 Módosítva: 2018-06-11 20:26:02

Sara Errani olasz teniszező doppingvétség miatti eltiltását kettőről tíz hónapra súlyosbította a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS). A CAS hétfői indoklása emlékeztet rá, hogy a korábbi határozat ellen az Olasz Doppingellenes Ügynökség nyújtott be fellebbezést, amelyben két évre szóló eltiltást kért, írta az MTI.

A 31 éves sportolót tavaly februárban, az otthonában ellenőrizték, és a szervezetében a tiltólistás letrozol jelenlétét mutatták ki. Errani a sikeres fellebbezés reményében úgy döntött, tovább versenyez. Augusztustól októberig letöltötte eltiltását, amelyet azonban most újabb nyolc hónap követ.

"Szégyen, hogy nyolc hónappal megtoldották a büntetést. - reagált közösségi oldalán Errani. - Ezek után nem tudom, hogy lesz-e erőm és kedvem újra teniszezni."

A játékos korábban visszautasította a doppingvádat, mint mondta, soha életében nem élt tiltott szerrel.

"A letrozolnak nincs is teljesítményfokozó hatása" - jelentette ki.

A büntetés indoklása szerint a letrozol egy olyan gyógyszerből származott, amely Errani édesanyjának hibájából került a családi vacsorába, ám egy élsportolónak óvatosabbnak kell lennie, és az anyja tévedéséért is vállalnia kell a felelősséget.

A világranglista 72. helyezettje a hétvégén véget ért francia nyílt bajnokságon az első fordulóban búcsúzott. Korábban párosban kétszer nyert Australian Opent, egyszer-egyszer Wimbledont, Roland Garrost és US Opent is.