Szilvia
5 °C
16 °C

Történelmi pillanat: Babos vezeti majd a világranglistát párosban

2018.07.09. 16:09

Nem nagyon megy egyesben, párosban viszont olyat tesz Babos Tímea, amely korábban egyetlen magyar teniszezőnek sem sikerült. Július 16-tól, női párosban ő vezeti majd világranglistát. Ehhez három eredménynek kellett kedvezően alakulnia, de úgy is alakult.

A tajvani Can Latisa és az orosz Jekatyerina Makarova már a második körben kiesett, Hlavacková és Barbora Strycová pedig a nyolcaddöntőben esett ki, míg Babos, párján a francia Kristina Mladenoviccssal hétfőn lépett pályára a legjobb nyolcba jutásért a belga Kirsten Flipkens és a román Monica Niculescu ellen (ennek lényege a cikk alján). Ettől a meccstől függetlenül Babos az első helyen kezdi a jövő hetet.

Babos a szezon előtti sajtótájékoztatón, könnyek között mesélte el, hogy mit jelentett számára tavaly, a WTA páros-viilágbajnokságon, Andrea Hlavácková oldalán elnyert aranyérem. Szóba kerül akkor az egyéni karrierje is, amelyről úgy nyilatkozott akkor, hogy még mindig az az elsőszámú cél.

Ehhez képest ebben a szezonban egyéniben 32 meccse volt idáig, aminek a felét nyerte meg. A Tajvan Opent megnyerte, Monterreyben döntős volt, míg Szencsenben a legjobb nyolcig jutott. Miközben párosban sorban jöttek a sikerek.

Az Australian Opent és Briminghamet Mladenoviccsal megnyerte, döntőt játszott Madridban, elődöntős volt Tajvanon, Indian Wellsben. Most pedig már a legjobb 16-ban van. Babos a párosról egyszer azt mondta, nagyon fontos számára ez a játék is, most pedig eljutott oda, ahová magyar teniszező még soha. Babos egyesben a 38., a világranglistán.

Az elsőként rangsorolt magyar, francia kettős a Kirsten Flipkens, Monica Niculescu belga, román egységet győzte le két szettben, 63 perc alatt a hétfői nyolcaddöntőben. 

"Talán nem játszottuk a legjobb teniszünket, de ami fontos, végig nagyon segítettük egymást. Örülök, hogy ismét negyeddöntősök lehetünk Wimbledonban" - fogalmazott honlapján a 25 éves soproni teniszező. Nehéz elhinni... Erre az évre ezt a célt tűztük ki párosban az edzőmmel, és sikerült! Hihetetlenül nagy dolog ez!"

Női páros, nyolcaddöntő:

Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 1.)-Kirsten Flipkens, Monica Niculescu (belga, román, 13.) 6:3, 6:4

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?