Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Djokovics hatalmas meccsen legyőzte Nadalt, két év után újra Grand Slam-döntős

2018-07-14T143822Z 1802025246 RC128F8F68D0 RTRMADP 3 TENNIS-WIMB
2018.07.14. 17:09

Novak Djokovics és Rafael Nadal szombaton fejezte be a még pénteken a szerb 2:1-es szettelőnyénél félbeszakadt elődöntőjét Wimbledonban. Döntő szettet és ott hatalmas, a legjobbjukat idéző teniszt hozott a meccs végjátéka, végül Djokovics nyert 6:3, 4:6, 7:6, 3:6, 10:8-ra, és a 2016-os US Open után újból Grand Slam-döntőt játszik.

A pénteki meccset az elhúzódó első elődöntő miatt kezdték behúzott tetővel és lámpafény mellett, így szintén behúzott tető mellett fejezték be szombaton is. Már a meccs első felében is látványos pontokat játszottak, de a szombati befejezés még csodásabb játékot hozott, a legvégére már a régi nagy összecsapásaikat idézve tudtak egymásra licitálni.

Rögtön Djokovics jutott bréklabdákhoz, de Nadal egy maratoni, tizenöt percig tartó gémben megfordította az adogatását. Aztán agresszív játékkal el is tudta venni a szerbét, és semmire mellérakta a sajátját. 3:0 volt, de Djokovics hozta a szerváját, majd pedig Nadal hibáinak köszönhetően is vissza tudott jönni. Akkor viszont már dühösen csapkodta a cipőjét, amikor 4:3-nál megint bukta az adogatását. Hiába volt három bréklabdája neki is, Nadal nagyon koncentrált játékkal öt pontot nyert zsinórban, és végül egy ásszal zárta le a szettet.

A döntő szett közepén mindketten nagyon biztosan hozták az adogatásaikat, 4:3-nál viszont Djokovics bréklabdához jutott. Nadal megoldotta, megfordította a gémet. Aztán Djokovics három rontásával Nadal jutott két bréklabdához, de a szerb két jó szervákkal hárított. Ezen a ponton többször is két labdára jutott Djokovics a meccs megnyerésétől, de Nadal óriási játékkal került ki a nehéz helyzetekből.

A spanyolnak is volt esélye előnybe kerülni, három újabb bréklabdája lett, de Djokovics is tudott emelni a játékán, végül 13 perc alatt lezárta az adogatójátékát. A szerb meccslabdához is eljutott Nadal szervájánál, de ezt egy rettentő bevállalós rövidítéssel hárította a spanyol, majd előhúzott egy ászt is. A következő adogatójátékánál viszont már 0-40-ről kellett volna fordítania, a spanyol el is esett az egyik labdánál, Djokovics pedig megnyerte az elődöntőt.

Nadal is nagyszerűen játszott, 2011 után jutott újra elődöntőbe, azonban Djokovics játszhat negyedik wimbledoni címéért vasárnap. A szerb a régi legjobbját villantotta meg a döntő szett második felében, és most már ki lehet mondani, hogy visszatért a sérülésekkel, és hullámvölgyekkel terhelt időszak után. A szerb 2015-ben jutott be legutóbb a wimbledoni döntőbe, összességében pedig majdnem két év után döntőzik újra GS-en. Ellenfele vasárnap a maratoni, 6 óra 36 perces elődöntőben fináléba jutó Kevin Anderson lesz.