Olivér
4 °C
8 °C

Djokovics nagy csatában előnybe került, szombaton fejezik be Nadallal

2018.07.14. 00:36

Meghozta a várt nagy csatát a világelső Rafael Nadal és a pillanatnyilag csak 12. kiemelt, de már egyre jobb formába lendülő Novak Djokovics elődöntője Wimbledonban. A 6 óra 36 percig tartó első elődöntő annyira elhúzódott Kevin Anderson és John Isner között, hogy Nadalék be sem tudták fejezni pénteken a saját mérkőzésüket:

Djokovics vezet 6:4, 3:6, 7:6-ra, innen folytatják majd szombaton, még a női döntő előtt.

Kettejük közül Nadal volt túl egy nehezebb, ötszettes negyeddöntőn, és az első szettben siettette is sokszor a pontokat, de a második szett közepétől ő tűnt a fittebbnek a világítás biztosításához behúzott tető mellett játszott meccsen. Az első játszma elején 3:3-nál három bréklabdához jutott Djokovics, a másodikat megcsinálta, aztán semmire szerválta ki a játszmát.

A szerbnek rögtön lett volna esélye a második szett elején is, de nem sikerült kihasználnia a lehetőséget, utána pedig Nadal érezhetően egy magasabb fokozatba kapcsolt. Nagyon agresszív fogadások mellett lebrékelte Djokovicsot, és ugyan vissza tudott jönni a szerb, de aztán újból Nadal került előnybe. Djokovics a végén mindent megpróbált, kilőtte a vonalakat, de kiegyenlített a szetteket tekintve Nadal.

A harmadik játszmában 3:2-nél Nadal szervájánál alakult ki 0-30, de elkerülte a bajt a spanyol, majd később Djokovics megfordított egy saját adogatógémet jó szervákkal 0-30-ról. Nadal tűnt az erősebbnek, Djokovics pedig fáradtabbnak, de fej fej mellett érkeztek meg a tie breakhez.

Ott a szerb rögtön kettős hibával nyitott, de Nadal rontásával azonnal vissza is jött. Izgalmasan alakult a tie break: Nadal belehibázott egy röptébe, így 4-2-es Djokovics vezetéssel cseréltek térfelet, de aztán egy nagyszerű rövidítéssel visszajött a spanyol, és egy 23 ütéses labdamenet végén ő jutott először játszmalabdához.

Djokovics egy jó adogatással megmenekült, de aztán Nadal egy tenyeres kereszt nyerővel újból szettlabdához jutott. Ebből egy pazar rövidítéssel jött vissza a szerb. Mindketten ütöttek rossz fogadásokat, majd az utolsó pontot Djokovics tudta megnyerni, 11-9 lett a tie break vége.

Így ő várhatja előnyből a folytatást, szombaton délután kettőkor fejezik be az elődöntőt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?