Djokovics nagy csatában előnybe került, szombaton fejezik be Nadallal

2018.07.14. 00:36

Meghozta a várt nagy csatát a világelső Rafael Nadal és a pillanatnyilag csak 12. kiemelt, de már egyre jobb formába lendülő Novak Djokovics elődöntője Wimbledonban. A 6 óra 36 percig tartó első elődöntő annyira elhúzódott Kevin Anderson és John Isner között, hogy Nadalék be sem tudták fejezni pénteken a saját mérkőzésüket:

Djokovics vezet 6:4, 3:6, 7:6-ra, innen folytatják majd szombaton, még a női döntő előtt.

Kettejük közül Nadal volt túl egy nehezebb, ötszettes negyeddöntőn, és az első szettben siettette is sokszor a pontokat, de a második szett közepétől ő tűnt a fittebbnek a világítás biztosításához behúzott tető mellett játszott meccsen. Az első játszma elején 3:3-nál három bréklabdához jutott Djokovics, a másodikat megcsinálta, aztán semmire szerválta ki a játszmát.

A szerbnek rögtön lett volna esélye a második szett elején is, de nem sikerült kihasználnia a lehetőséget, utána pedig Nadal érezhetően egy magasabb fokozatba kapcsolt. Nagyon agresszív fogadások mellett lebrékelte Djokovicsot, és ugyan vissza tudott jönni a szerb, de aztán újból Nadal került előnybe. Djokovics a végén mindent megpróbált, kilőtte a vonalakat, de kiegyenlített a szetteket tekintve Nadal.

A harmadik játszmában 3:2-nél Nadal szervájánál alakult ki 0-30, de elkerülte a bajt a spanyol, majd később Djokovics megfordított egy saját adogatógémet jó szervákkal 0-30-ról. Nadal tűnt az erősebbnek, Djokovics pedig fáradtabbnak, de fej fej mellett érkeztek meg a tie breakhez.

Ott a szerb rögtön kettős hibával nyitott, de Nadal rontásával azonnal vissza is jött. Izgalmasan alakult a tie break: Nadal belehibázott egy röptébe, így 4-2-es Djokovics vezetéssel cseréltek térfelet, de aztán egy nagyszerű rövidítéssel visszajött a spanyol, és egy 23 ütéses labdamenet végén ő jutott először játszmalabdához.

Djokovics egy jó adogatással megmenekült, de aztán Nadal egy tenyeres kereszt nyerővel újból szettlabdához jutott. Ebből egy pazar rövidítéssel jött vissza a szerb. Mindketten ütöttek rossz fogadásokat, majd az utolsó pontot Djokovics tudta megnyerni, 11-9 lett a tie break vége.

Így ő várhatja előnyből a folytatást, szombaton délután kettőkor fejezik be az elődöntőt.