Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Három teniszütőt tört össze fékezhetetlen dührohamában a francia

2018.08.01. 18:04 Módosítva: 2018-08-01 20:43:10

A dühkitöréseiről (is) híres francia teniszező, Benoit Paire önmagához mérten is teljesen elveszítette a józan eszét a Bagdatisz elleni kedd esti mérkőzésének végjátékában, a washingtoni ATP-tornán. Elég sokat elmond a világranglista 55. helyén álló játékos lelkiállapotáról, hogy még a nemzetközi mezőny balhékirályának tartott ellenfele sem bírta tétlenül nézni a tombolást, és megpróbálta lenyugtatni, igaz nem sok sikerrel.

Paire-en azután uralkodott el a csillapíthatatlan indulat, hogy Bagdatisz fogadóelőnyénél a hálóba ütött egy lecsapást, és ezzel 5-2-es előnyhöz juttatta ellenfelét a döntő szettben. A francia a rontást követően leült a földre, és őrült módjára csépelte ütőjével a talajt, amíg ripityára nem törte.

Ekkor felállt és dúlva-fúlva a székéhez csörtetett, egy méretes rúgással köszöntve az alkalmatosságot. Majd a táskája mellett fekvő ütőjére taposott, de így nem érte el a kívánt hatást, úgyhogy felkapta és tiszta erőből földhöz vágta. Így már összetört ez is, mint annak a rendje.

Miután második áldozatával is végzett, magába roskadva lehuppant a padra, ekkor lépett hozzá Bagtatisz vigasztalólag, úgy tűnik, ez már neki is sok volt. Ám ha valaki azt hitte volna, hogy ezzel véget ért az ámokfutás, alaposan tévedett.

A következő játékra vonulva Paire beszórta a pálya közepére az elintézett ütők roncsait, teniszezni pedig már nem volt hajlandó. Szépen végignézte Bagdatisz szerváit, majd – rend a lelke mindennek – a meccspontot követően összetörte a nála lévő ütőt is harmadiknak.

A beszámolók szerint a közönség a meccs után hangos zúgással jelezte nemtetszését a franciának, aki viszonzásul még gúnyosan megtapsolta a publikumot, majd távozott. A mérkőzést 6-3, 3-6, 6-2 arányban Bagdatisz nyerte.