Emánuel
3 °C
13 °C

Cipő nélkül kezdte volna meccsét a tenisz Balotellije

2018.08.15. 08:09

Nick Kyrgios az a teniszező, akivel bármi megtörténhet, sőt általában meg is történik. Az ATP Cincinatti Masters első fordulójában például úgy ment ki a pályára az amerikai Denis Kudla elleni mérkőzésére, hogy nem volt nála cipő. Klasszikusan az a baleset, amiről el sem tudjuk képzelni, hogy mással is megtörténhetne, leszámítva talán a fénykorát élő Mario Balotellit.

A dolog azért eshetett meg egyáltalán, mert az öntörvényű ausztrál imádja a kosárlabdát, és ha lehet kosárcipőt hord, kedden is abban jelent meg a stadionban. Amikor viszont átvette volna a teniszcipőjét, akkor kiderült, hogy olyat bizony nem csomagolt.

A bálnányi méretű táskában tellett némi kotorászásba, mire szembesült a helyzettel.

Basszameg. Hé, D.K.! Azt hiszem az öltözőben hagytam a teniszcipőm, bocs haver.   

– lepődött meg őszintén, majd tájékoztatta szégyenkezve és magához képest mérhetetlenül udvarisasan Denis Kudlát a fennakadásról.

Annyira persze nem feszélyezte a helyzet, hogy utána zokniban mászkálva ne ossza meg rögtön az összes nézővel és valamennyi labdaszedővel is, hogy mi történt. Meg persze bohóckodott egy sort, mígnem aztán csak kihozták neki az öltözőben felejtett teniszcipőit.

Felhúzni őket már ment egyedül is, még a cipőfűzőkbe sem gabalyodott bele. A meccsbe aztán már annál inkább, végül csak a harmadik szett rövidítése döntötte el a továbbjutást, noha majd 50 világranglista-helyezés választotta el a feleket.

De nemcsak a meglepő feledékenység és a szükségesnél sokkal szorosabb eredmény miatt volt nagyon jellemző a meccs rangsor 18. helyén álló Kyrgiosra. Hanem például az a pont is, amit a védjegyének számító, önmaga és a nézők szórakoztatására bevetett, egyébként teljesen indokolatlan és egészen arcátlanul flegma láb közötti ütéssel csinált, miután ellenfele meglepetésében belehibázott a labdamenetbe.

Vagy az a 220-szal megütött második szerva, amivel a harmadik szett rövidítésben hárította Kudla meccslabdáját. 

 A mérkőzést végül 6:7, 7:5, 6:6 (11:10) arányban Kyrgios nyerte.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!