Fucsovics Márton a Facebookon fakadt ki a tenisz szövetségre

000 15D13B
2018.08.24. 19:16 Módosítva: 2018.08.24. 22:11

A legjobb magyar férfi teniszező, a világranglista 40. helyen álló Fucsovics Márton a hivatalos Facebook-oldalára írta ki magából az eddig a háttérben zajló problémáit a Magyar Tenisz Szövetséggel. Kérdéses a játéka a csehek ellen a Davis-kupában.

Azt írta, nem tud azzal a lelkesedéssel, elszántsággal készülni a csehek elleni szeptemberi Davis-kupa-meccsre, ami mindig is jellemezte, pedig a Davis-kupa rengeteget jelent neki, és a világcsoportban maradás a tét.

Kiálltam a társaimért, a csapatért, mert úgy tapasztaltam, a Szövetség nem adja meg azt az elismerést, amit az elért eredmények alapján megérdemelnek a fiúk és az őket felkészítő edzők. Jeleztem, nem biztosítottak a feltételek, nem megfelelő a légkör a további sikeres szerepléshez.

Mint írta, menedzsere is kezdeményezte a szövetségnél, hogy őszintén beszéljenek a gondokról, de

a párbeszéd, a problémák tisztázása helyett, annyi jutott vissza hozzám, hogy, ha Fucsovicsnak nem tetszik a jelenlegi helyzet, akkor nem kell játszania.

Az érzelmes posztban azt írta, méltatlannak tartotta, hogy választ sem kapott felvetett problémákra, úgy érezte, nem vették komolyan. A szövetséggel folytatott vitája pedig el is vonta a figyelmét az elmúlt két hónapban.

Fucsovics nevet nem említett, de Köves Gáborra utalt, amikor azt írta, hogy korábban mindig az aktuális Davis-kupa-kapitány képviselte a játékosokat a szövetségi kérdésekben, de „sajnos a mostani kapitányra ebben nem számíthattak". Azt írta, hogy a pályán sem megfelelő az összhang közöttük, amit szintén jelzett hónapokkal korábban a szövetségnek.

A végén pedig azt írta, hogy három héttel a csehek elleni Davis-kupa-meccs előtt még senki sem kereste meg, pedig vele népszerűsítik az eseményt. „Nem szeretnék csalódást okozni senkinek, de nehezen tudom elképzelni, hogy pályára lépek a csehek ellen."

Frissítés: 

A Magyar Tenisz Szövetség (MTSZ) az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, csak Fucsovics Facebook-oldaláról értesült arról, hogy a játékos kérdésessé tette Davis-kupa-szereplését a csehek ellen.

„A szövetség több mint egy hónapja felvette a kapcsolatot Fucsovics Márton új menedzsmentjével, így pontosan tudta, hogy számítunk rá" – írták. Az MTSZ álláspontja szerint megállapodásuk van a játékossal, és a Facebookon leírt „egyéb tények sem fedik a valóságot, de nem gondoljuk, hogy a nyilvánosság előtt kellene kitárgyalnunk ezt a témát".

(Borítókép: Alexander Hassenstein/Getty Images for BMW)