Jenő
-2 °C
6 °C

Fucsovics Márton a Facebookon fakadt ki a tenisz szövetségre

000 15D13B
2018.08.24. 19:16 Módosítva: 2018-08-24 22:11:14

A legjobb magyar férfi teniszező, a világranglista 40. helyen álló Fucsovics Márton a hivatalos Facebook-oldalára írta ki magából az eddig a háttérben zajló problémáit a Magyar Tenisz Szövetséggel. Kérdéses a játéka a csehek ellen a Davis-kupában.

Azt írta, nem tud azzal a lelkesedéssel, elszántsággal készülni a csehek elleni szeptemberi Davis-kupa-meccsre, ami mindig is jellemezte, pedig a Davis-kupa rengeteget jelent neki, és a világcsoportban maradás a tét.

Kiálltam a társaimért, a csapatért, mert úgy tapasztaltam, a Szövetség nem adja meg azt az elismerést, amit az elért eredmények alapján megérdemelnek a fiúk és az őket felkészítő edzők. Jeleztem, nem biztosítottak a feltételek, nem megfelelő a légkör a további sikeres szerepléshez.

Mint írta, menedzsere is kezdeményezte a szövetségnél, hogy őszintén beszéljenek a gondokról, de

a párbeszéd, a problémák tisztázása helyett, annyi jutott vissza hozzám, hogy, ha Fucsovicsnak nem tetszik a jelenlegi helyzet, akkor nem kell játszania.

Az érzelmes posztban azt írta, méltatlannak tartotta, hogy választ sem kapott felvetett problémákra, úgy érezte, nem vették komolyan. A szövetséggel folytatott vitája pedig el is vonta a figyelmét az elmúlt két hónapban.

Fucsovics nevet nem említett, de Köves Gáborra utalt, amikor azt írta, hogy korábban mindig az aktuális Davis-kupa-kapitány képviselte a játékosokat a szövetségi kérdésekben, de „sajnos a mostani kapitányra ebben nem számíthattak". Azt írta, hogy a pályán sem megfelelő az összhang közöttük, amit szintén jelzett hónapokkal korábban a szövetségnek.

A végén pedig azt írta, hogy három héttel a csehek elleni Davis-kupa-meccs előtt még senki sem kereste meg, pedig vele népszerűsítik az eseményt. „Nem szeretnék csalódást okozni senkinek, de nehezen tudom elképzelni, hogy pályára lépek a csehek ellen."

Frissítés: 

A Magyar Tenisz Szövetség (MTSZ) az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, csak Fucsovics Facebook-oldaláról értesült arról, hogy a játékos kérdésessé tette Davis-kupa-szereplését a csehek ellen.

„A szövetség több mint egy hónapja felvette a kapcsolatot Fucsovics Márton új menedzsmentjével, így pontosan tudta, hogy számítunk rá" – írták. Az MTSZ álláspontja szerint megállapodásuk van a játékossal, és a Facebookon leírt „egyéb tények sem fedik a valóságot, de nem gondoljuk, hogy a nyilvánosság előtt kellene kitárgyalnunk ezt a témát".

(Borítókép: Alexander Hassenstein/Getty Images for BMW)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?