Jolán
2 °C
4 °C

Temesvári új frontot nyitott a teniszszövetség elleni támadásban

2018.08.26. 19:11

Babos Tímea után a korábbi Grand Slam-győztes, jelenleg az MTK-nál edzőként dolgozó Temesvári Andrea, illetve a Vasas SC elnöke, Markovits László is megszólalt Fucsovics Márton pénteki, a teniszszövetséget bíráló bejegyzése kapcsán.

Temesvári és Markovits „a látványos kirakat mögötti rengeteg kezeletlen problémáról ír”, amik ha nem is biztos, hogy összevágnak Fucsovics problémáival, rámutatnak, hogy nagyobb lehet a gond a teniszszövetségnél, mint azt sokan gondolták.

Temesváriék nem az elmúlt évek eredményeit vitatják, vagyis Babos Tímea és Fucsovics Márton eredményeit, a kiemelt kormányzati támogatást, a felnőtt és utánpótlás nemzetközi versenyek rendezését, a Nemzeti Edzésközpont felépülését, a Davis-kupa sikereket, vagy épp a tehetséges fiatalok feltűnését, hanem az ezek mögötti gondokra próbálják felhívni a figyelmet.

A háttérbe tekintve egyértelmű ugyanis, hogy egyáltalán nincs működő szakmai rendszer, ezen a téren gyerekcipőben járunk.

A tenisz az egyik legköltségesebb sportág, kevesen tudják finanszírozni, így a merítési lehetőség is jóval szűkebb, tehát már csak a létszám tekintetében is komoly a lemaradás. A Szövetség egyik legfontosabb feladata lenne a bázis növeléséhez szükséges feltételek biztosítása.

Az a kevés utánpótlásműhely, ahol még mindig komolyabban foglalkoznak a tenisszel, alig kap anyagi támogatást. Szakemberhiány van, nincsenek továbbképzések, a meglévő, még kitartó edzők pedig anyagilag és erkölcsileg sincsenek megbecsülve. A vidéki teniszműhelyek pedig még ehhez képest is kilátástalanabb helyzetben vannak.

Eközben a Szövetség elkezdett klubként működni, az állami támogatásoknak köszönhetően egyfajta konkurenciájává vált a kluboknak, ami semmiképpen nem egészséges helyzet, szereptévesztés, mert a felek ellenérdekeltté váltak.

– írják.

Kiemelik, hogy bár valóban nagy eredmény, hogy Budapestre hoz a szövetség egy ATP-tornát, de ez nem történhet azon az áron, hogy mobillétesítmények felállítására és lebontására megy el több száz millió forint, miközben a fenti problémák sokasodnak. „Abból a pénzből, amit a Szövetség az elmúlt években a nemzetközi versenyrendezésre költött, egyes utánpótlásműhelyek helyzetét évtizedekre meg lehetett volna oldani” – áll a közleményben.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?