Ödön
1 °C
11 °C

Mindenki láthatta, Fucsovics és én is szenvedtünk

000 18O1MZ
2018.08.29. 09:58

Ideálisnak egyáltalán nem nevezhető körülmények között zajlik az idei Grand Slam-sorozat utolsó állomása, a US Open. New Yorkban kedden 38 fokos hőségben, több mint ötvenszázalékos páratartalom felett, leginkább a tűző napon kénytelenek játszani. Öt játékos is visszalépett, Novak Djokovics is  alaposan megszenvedett Fucsovics Márton ellen.

A francia Julien Benneteau, aki ugyan megnyerte a meccsét elmondta, a napon ilyen körülmények között nem lehet játszani, még szerencse, hogy csak ennyien léptek vissza. A szervezők először engedélyezték a döntő játszmák előtti, tízperces hőségszünetet.

Novak Djokovics, aki az első szett után a másodikat elbukta Fucsovics elleni meccsen, és a harmadik játszmában is nagy bajban volt csak a jeges fürdőnek köszönheti, hogy talpra tudott állni:

Imádkoztam, hogy jobban érezzem magam, mert a meccs első három szettje egy rémálom volt. Szeretnék köszönetet mondani a szervezőknek, hogy lehetővé tették a tízperces szünetet. Mind a ketten szenvedtünk, ezt mindenki láthatta, a harmadik szett után már jobban ment, nekem különösen. Ez volt a lehetősége, hogy túléljük a meccset.

De nem csak a szerb korábbi világelső, Fucsovics is megszenvedte ezt a meccset.

„Nagyon meleg volt, mindketten szenvedtünk, a végjátékban ő volt jobb. Éreztem, hogy nem kell félnem tőle, meg akartam nyerni a pontokat anélkül, hogy az ő hibájára kelljen várnom, mert tudtam, hogy nem fog könnyű pontokat adni" – mondta Facebook-oldalán a magyar.

„Egymás mellett ültünk a jeges fürdőben, és mondtuk, hogy katasztrófa, ami kinn van.

Valószínűleg Djoko már többször vett jeges fürdőt meccs közben, mindenesetre őt lehűtötte, engem viszont teljesen lefagyasztott

" – mondta.

„A meccs végén dicsérőleg azt mondta nekem, hogy mindig öröm ellenem játszani. Jó barátságban vagyunk, többször edzettünk már együtt, és sok sikert kívánok neki a folytatáshoz" - mondta Fucsovics, hozzátéve, remélhetőleg még jó pár évig főtáblás lesz a US Openen, és előbb-utóbb összejön neki egy győztes mérkőzés.

063 1024888708

Mások nem voltak ilyen szerencsések, az amerikai szövetség közleménye szerint öt olyan játékos volt, aki a melegre panaszkodva fejezte be idő előtt a meccsét és a tornát is: olasz selejtezős, Stefano Travaglia, a litván Ricardas Berankis, az argentin Leonardo Mayer, az orosz Mihail Juzsnyij, valamint a szerb Filip Krajinovics. A legrosszabbul Juzsnyij járt, hiszen ő 36 évesen, a következő hónapban visszavonul, így élete utolsó Grand Slam-tornája furcsán rövidre sikeredett.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?