Fucsovics nem hátrál, ez már nyílt háború

2018.08.30. 17:16

A történet ott kezdődött, hogy Fucsovics Márton pénteken írt egy levelet: megalázó és méltatlan körülményekről, de igazi konkrétum nem szerepelt benne. Azt ellenben egyértelműsítette, nem biztos, hogy játszik a csehek elleni - egyébként tét nélküli - Davis Kupa meccsen szeptember közepén.  

A Magyar Tenisz Szövetség (MTSZ) sokáig nem reagált, szerda este megtette, és nyilvánosságra hozta, hogy az elmúlt három évben közel 70 millió forintot kapott Fucsovics edzője a szövetségtől. És hogy a most 40. helyen álló játékos, amikor elkezdődött az együttműködésük, akkor a 212. helyen állt a hazai tenisz nagy ígérete. A Fucsoviccsal egyetértő Babos Tímeáról is kiderült, hogy az előző 3 évben 45 milliós támogatást kapott.

Fucsovics és csapata most újabb közleményt írt, ami úgy kezdődik, hogy az MTSZ közleménye tökéletes példa arra, hogy miért lehetetlen az együttműködés velük játékosként.

Ebben a teniszező cáfolja, hogy gyerekkora óta támogatták, mert szerintük a teljes költség mintegy 5 százalék volt az, amit a szövetség állt.

A 70 milliós összeg Sávoltnak bruttó, és nem nettó.

Aztán tesznek még pár megállapítást, amiből a legsúlyosabb, hogy zaklatták a játékost különböző üzenetekkel a hazai szövetség munkatársai a Novak Djokovics elleni meccs előtt.

A másik súlyos: Davis Kupa-meccsek után játó pénzből nem kapott a versenyző, amit a nemzetközi szövetség (ITF) átutalt, az MTSZ-nél maradt.

Eközben Babos Tímea sem tétlenkedett, ő is írt pár sort.

A neki adott 45 millióról kifejtette, hogy 7 év alatt 645 millióba került a versenyeztetése.

Ő pedig egy új szálat hoz be, Horváth Csaba lesz egy új szereplő, pontosabban neki egy nyilvános FB-posztja. 

"Szégyen, amit itt műveltek élsportolók! A valóságot elferdititek és a szurkolókat használhatjátok önös érdekre. Pénz, pénz és még több pénz kell! Hamar felejtetek"

- írta a közösségi oldalon Horváth, aki az MTSZ kommunikációs igazgatójának a férje.

Azért nem siklik át efelett a legjobb magyar női játékos, mert Horváth szövetségi akkreditációval van kint a most is zajló US Openen.

Azt is felvetik a játékosok, hogy a 3 évre kapott közel 10 milliárdos állami pénzéből hová lett a többi?

Mindez azért érdekes, mert ők Budapesten nem versenyezhetnének, ha a jogdíjakat nem fizetné ki az állam az MTSZ-nek. Vagyis a magyar adófizetők adják a lehetőséget az ő támogatásukra, tornáikra.

Sávolt Attila is megnyilvánult, és végre megtudtuk, miért robbant ki ez az ügy. Fucsovics edzője összeférhetetlennek tartja, hogy a szövetség főtitkára egyben a legjobb férfi játékos menedzsere is legyen.

"Az egész ügy kirobbanásának az egyik legfőbb oka, hogy Richter Attila főtitkár egójától vezérelve bosszúhadjáratot indított ellenem és Marci ellen, mert Marci megmondta neki, hogy azt szeretné, ha egyedül Joó György folytatná a menedzselését" - írta.

Ehhez annyit illik hozzátenni, hogy ez a felállás mind ez idáig nem zavarta Sávoltot, Joó pedig évekkel korábban egyengette a versenyző útját.