A székbíró szólt az ausztrálnak, most már kezdjen el teniszezni

2018.08.31. 13:34

Nem mindennapi jelentek zajlottak le a csütörtöki Nick Kyrgos-Pierre-Hugues Herbert teiszmeccsen, a US Openen. A nagyon tehetséges, de legalább annyira fegyelmezetlen ausztrál játékos, Nick Kyrgios hívta fel magára megint a figyelmet.

A meccs elején csak lézengett a pályán, a labdákra sem nagyon mozdult, így Herbert 3:0-ra ment el. Ekkor olyan jelenet zajlott le, amilyet ritkán látni teniszpályán. Mohamed Lahyani székbíró a szünetet kihasználva lement az ausztrálhoz és szólt neki, hogy jó lenne, ha mostantól kicsit több lelkesedéssel játszana.

„Szeretnék segíteni, tudom, hogy ez nem Te vagy.”

Hangzott el a videón, azt mondta a székbíró, hogy ha nem érzi jól magát, híja az edzőjét, vagy orvost. A lelkesítés hatott, Kyrgios végül 4:6, 7:6, 6:3, 6:0-ra nyert.

Természetesen nem esett mindez jól Herbertnek, aki a meccs után mondta el a véleményét:

Először is. Ott, a szünetben semmit nem hallottam, mit beszélnek egymással. Másodszor. Nem hibáztatom Nicket, hiszen ő nem kért semmiféle segítséget. De aztán, amikor láttam a videót az esetről dühös lettem. Nem a székbíró dolga, hogy buzdítsa egyik, vagy másik játékost. Hogy mindez befolyásolta-e a meccs alakulását? Soha nem fogjuk megtudni. Kíváncsi vagyok, lesz-e ebből szankció. Amikor mi hibázunk, egyből megbüntetnek bennünket.

Megszólalt az ügyben az USTA, az Egyesült Államok Tenisz Szövetsége is, amely annyit közölt, hogy a székbíró azért hagyta el a helyét, hogy ellenőrizze Kyrgios állapotot. Az ausztrál pedig annyival zárta le ezt a nagyon furcsa esetet, hogy a meccs elején kifejezetten rosszul érezte magát.