Erzsébet
1 °C
4 °C

A székbíró szólt az ausztrálnak, most már kezdjen el teniszezni

2018.08.31. 13:34

Nem mindennapi jelentek zajlottak le a csütörtöki Nick Kyrgos-Pierre-Hugues Herbert teiszmeccsen, a US Openen. A nagyon tehetséges, de legalább annyira fegyelmezetlen ausztrál játékos, Nick Kyrgios hívta fel magára megint a figyelmet.

A meccs elején csak lézengett a pályán, a labdákra sem nagyon mozdult, így Herbert 3:0-ra ment el. Ekkor olyan jelenet zajlott le, amilyet ritkán látni teniszpályán. Mohamed Lahyani székbíró a szünetet kihasználva lement az ausztrálhoz és szólt neki, hogy jó lenne, ha mostantól kicsit több lelkesedéssel játszana.

„Szeretnék segíteni, tudom, hogy ez nem Te vagy.”

Hangzott el a videón, azt mondta a székbíró, hogy ha nem érzi jól magát, híja az edzőjét, vagy orvost. A lelkesítés hatott, Kyrgios végül 4:6, 7:6, 6:3, 6:0-ra nyert.

Természetesen nem esett mindez jól Herbertnek, aki a meccs után mondta el a véleményét:

Először is. Ott, a szünetben semmit nem hallottam, mit beszélnek egymással. Másodszor. Nem hibáztatom Nicket, hiszen ő nem kért semmiféle segítséget. De aztán, amikor láttam a videót az esetről dühös lettem. Nem a székbíró dolga, hogy buzdítsa egyik, vagy másik játékost. Hogy mindez befolyásolta-e a meccs alakulását? Soha nem fogjuk megtudni. Kíváncsi vagyok, lesz-e ebből szankció. Amikor mi hibázunk, egyből megbüntetnek bennünket.

Megszólalt az ügyben az USTA, az Egyesült Államok Tenisz Szövetsége is, amely annyit közölt, hogy a székbíró azért hagyta el a helyét, hogy ellenőrizze Kyrgios állapotot. Az ausztrál pedig annyival zárta le ezt a nagyon furcsa esetet, hogy a meccs elején kifejezetten rosszul érezte magát.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?