Aliz
6 °C
14 °C

1,7 milliárdot vert el két év alatt ideiglenes lelátókra a teniszszövetség

BNAGZ20180328054
2018.09.06. 10:41

Már a Pénzügyminisztériumban is szemet szúrt, hogy a teniszszövetség az elmúlt két évben nagyjából 1,7 milliárd forintos támogatást kért az ATP- és WTA-versenyek megrendezésére, egészen pontosan a mobillelátók felállítására és elbontására, írja a 24.hu.

Mivel a Margitszigetre tervezett teniszcentrum még nincs kész, a teniszszövetség által megrendezésre vállalt nemzetközi tornákra pedig elég szigorú követelmények vonatkoznak, kénytelenek a tornákat plusz lelátókkal kiegészített helyszíneken megtartani. Így volt ez 2017-ben a tavaszi ATP-tornával, amit a Folyondár utcai Nemzeti Edzésközpontban tartottak, 700 millió forintos állami támogatásból. 2017 őszén a a Kopaszi-gátra kivitt Davis-kupa-meccsekhez többek között 190 milliós állami támogatásból épült ideiglenes stadion, majd ugyanitt 2018 tavaszán az ATP-tornára már 500 milliós támogatás érkezett.

A mostani Davis-kupa-meccseket a Lurdy Ház parkolója mögötti részen tartják majd, ehhez kértek 365 milliós extra támogatást, ez nyitott vitát a PM és az EMMI között a 24.hu szerint.

Ez persze érthető, hiszen 479 milliós összköltségből 325 millió forint (189 az építés, 136 pedig a bérlés) egy háromnapos rendezvény után lebontásra kerülő helyszínre megy el.

Az pedig már csak hab a tortán, hogy eközben a teniszszövetség csak 2017-ben 2,7 milliárd forintnyi állami támogatást kapott, emellett a saját bevételeivel együtt 4 milliárdból gazdálkodott az elmúlt évben.

Borítókép: A Kopaszi-gáton épül a négyezer férőhelyes stadion, és mobil pálya, mely helyet ad a szeptember 15 - 17. között a magyar teniszválogatott Oroszország elleni Davis-kupa rájátszásnak. Fotó: Nagy Zoltán/MTI

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?