Albert, Lipót
3 °C
12 °C

Nadal feladta az elődöntőt, alig bírt futni

2018.09.08. 08:42

Az amerikai nyílt teniszbajnokságon a spanyol Rafa Nadal a rövidítésben elveszített első szett után a másodikban 2:1-es hátránynál ápolást kért.

Akkor már látszott, nincs rendben a lába - a térdét fájlalta -, az argentin Del Potro 6:2-re megnyerte a második játszmát, riválisa pedig jelezte, nem tudja folytatni.

Juan Martin del Potro és Rafael Nadal
Juan Martin del Potro és Rafael Nadal
Fotó: Robert Deutsch / Reuters

"Gyűlölöm, ha fel kell adni egy meccset, de túl sok fájdalom volt már bennem, ez már nem teniszmeccs volt. Van bennem szenvedély, folytatni fogom. Ez az év fantasztikus volt, egészen eddig a pillanatig. 32 éves vagyok, sokan azt gondolták, beleértve magamat is, hogy ilyen korban nem lehet ezen a szinten teljesíteni. Szerencsére még élvezem a dolgot, a játék örömet okoz" - értékelt Nadal a meccs után.

A másik ágon a szerb Novak Djokovics három szettben (6:3, 6:4, 6:2) intézte el a japán Nisikorit, vagyis ő lesz az argentin ellenfele a vasárnap esti fináléban.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?