17 ezer dolláros büntetést kapott Serena Williams

2018.09.09. 20:16 Módosítva: 2018.09.09. 21:36

17 ezer dolláros, azaz nagyjából 4,8 millió forintos pénzbüntetést kapott az Amerikai Tenisz Szövetségtől a US Open döntőjében tanúsított viselkedése miatt Serena Williams, akit a székbíró már a meccs közben is háromszor figyelmeztetett – írja a Washington Post.

A szombati fináléban a japán Oszaka Naomival szemben két szettben veszítő amerikai játékosnak Carlos Ramos játékvezető sértegetése miatt 7739 fontot, tiltott edzői tanácsadásért 3095 fontot, az ütője összetöréséért pedig 2321 fontot kell majd fizetnie.

A konfliktus a szombati döntő második játszmájának elején kezdődött: a székbíró először coaching miatt figyelmeztette a korábbi világelsőt, aztán azért, mert Serena összetörte az ütőjét, végül pedig mert a teniszezőnő feldúltan üvöltözni kezdett vele.

A sportoló a meccs után arról beszélt, hogy hihetetlennek tartja, hogy a székbíró elvett tőle egy gémet azért, mert "tolvajnak" nevezte. Szerinte ez egyértelműen szexista megkülönböztetés, egy férfit biztosan nem büntettek volna meg emiatt, ő pedig továbbra is harcolni fog azért, hogy végre ne kezeljék máshogy a nőket a versenyeken.

Billie Jean King, korábbi teniszező szintén erre hívta fel a figyelmet, ő Twitteren azt írta, hogy

amikor egy nőt elragadnak az érzelmei, rásütik, hogy hisztizik, és büntetést kap érte, de mikor egy férfivel történik ugyanez, akkor neki "csak ilyen a habitusa", és nem jár érte semmi.