Rettentő szoros volt, de Babosék elveszítették a US Open-döntőt

US Open páros döntő

Vége
063 1026762362

A legfontosabbak

2018. szeptember 9., 21:05
Visszabrékeltek Babosék
2018. szeptember 9., 20:56
Elbukta Babos az adogatását
2018. szeptember 9., 20:46
Bartyék nyerték a második szettet
2018. szeptember 9., 19:47
Megvan az első szett Baboséknak
2018. szeptember 9., 19:39
Megint előnyben Babosék
2018. szeptember 9., 19:25
Rögtön leadták az előnyt
2018. szeptember 9., 19:22
Megvan a brék Baboséknak
Index
2018.09.09. 19:09

Összefoglaló

Babos Tímea párostársával, Kristina Mladenoviccsal a US Openért játszott az Ashleigh Barty - Coco Vandeweghe kettős ellen
Az első szettet szép játékkal nyerték 6:3-ra Babosék, a magyar teniszező pontot sem bukott adogatóként
A második szettben volt két meccslabdájuk is Baboséknak, de utána 7:6-ra rövidítésben az ellenfél hozta a játszmát
A döntő szettben 3:0-ról jöttek vissza Babosék, a rövidítésben is volt meccslabdájuk, de végül 8-6-ra, összességében pedig 3:6, 7:6, 7:6-ra az ellenfél győzött
Babos és Mladenovic év elején együtt megnyerte az Australian Opent
Babos volt az első magyar teniszező, aki döntőbe jutott US Openen
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Babosék, hamarosan kezdődik a döntő.

  • A második helyen kiemelt Babos és Mladenovic az alsó ág negyedik csoportjából menetelt be a döntőbe, pedig rögtön az első meccsen megizzasztotta őket a belga Flipkens, Van Uytvanck duó: az első szettet sem volt annyira sima, a második szettben pedig tie-breakre kényszerültek, de ezt végül simán hozták, így lett 6:4, 7:5 a végeredmény.

    A második meccsen aztán erőt demonstrált a magyar, francia páros, 6:0, 6:2-vel gázolták át a Gibbs, Santamaria duón. A lendület kitartott a harmadik körben is, a 14. kiemelt Atawo, Grönefeld párost verték meg 6:3, 6:4-re.

    A negyeddöntőben a cseh Hradecká, Makarova duóval találkoztak, akik ellen augusztus végén Cincinnatiben annak ellenére is kiestek, hogy egyébként kiválóan játszottak, a csehek pedig itt sem adták könnyen magukat. Az első szettben a meleg is nehezítette Babosék dolgát, de végül nagyot küzdve, tie-breakkel nyerték meg, a másodikban pedig esélyt sem adtak a 6. kiemelt párosnak, és végül 7:5, 6:2-re győztek.

    Ashleigh Barty és Coco Vandeweghe egyébként ennél nehezebb utat járt be, nekik az harmadik és az első kiemelttel is játszaniuk kellett, de egyáltalán nem voltak megilletődve tőle. A harmadik helyen kiemelt Hlaváčková, Strýcová kettőst nagyon magabiztosan verték 6:3, 6:3-r, a Krejčíková, Siniaková páros pedig ugyan eléggé megdolgoztatta őket, de így is két szettben, 6:4, 7:6-ra győztek ellenük.

  • A Mladenovic, Babos páros második kiemeltként érkezett a tornára, és eddig ennek megfelelően is játszottak: legfeljebb egy-egy szettben tudták megszorongatni őket, így viszonylag simán jutottak be a fináléba.

    Az ausztrál Barty és az amerikai Vandeweghe kettőse ezzel szemben csak a tizenharmadik kiemeltként érkezett a tornára, de eddig nagyon meggyőzően játszottak, igazán csak az első helyen kiemelt cseh párossal szenvedtek meg az elődöntőben.

    Babosékkal idén háromszor játszottak már, de csak Miamiban tudtak győzni, Madridban és Birminghamben kikaptak a magyar, francia párostól, utóbbi versenyen ráadásul simán, két szettben. Ettől függetlenül az a mostani teljesítményük alapján egyértelmű, hogy érdemes lesz vigyázni velük.

  • A magyar teniszezőnőnek szinte minden összejön idén:

    Ez utóbbi természetesen újabb mérföldkő elérésére ad lehetőséget, ugyanis ha nyernek,

    ő lesz az első magyar, aki győzni tudott a US Openen.