Magyar cégre szavazott a tenisz, de nem a 2Rule-ra

2018.09.12. 10:53

A Magyar Tenisz Szövetség (MTSZ) szerdán bejelentette, öt évig a Dorko nemzeti színű melegítőit, mezeit fogják viselni a válogatott tagjai. A megállapodást az MTSZ elnöke, Szűcs Lajos és Gém Péter szentesítette. A ruhákon túl 50 millió forinttal támogatják a hazai szövetséget.

A hétvégi Davis-kupa-meccsen már ezeket a ruhákat fogják hordani.

A 4,5 éve indult Dorko magyar cég, fiatal hazai tervezők ötleteit valósítja meg. Másfél éve találták ki, hogy a magyar nemzeti csapatokat ők öltöztessék.

Ez egy óriási lépés nekünk. Népszerű magyar márkaként még jobban rá tudjuk irányítani a sportágra a figyelmet

- mondta Gém Péter.

Szűcs Lajos hozzátette, a Magyarország-felirat sem fog hiányozni a jövőben a melegítőkről. A tervük az volt, hogy magyar céggel szerződjenek. Szűcs egyébként fideszes parlamenti képviselő. 

IMG 20180912 112857 442
Fotó: Novák Eszter

"Jó cuccok, jó viselet, örülünk, hogy ebben lehetünk, megtiszteltetés nekünk" - ezek már a válogatott egyik tagja, Piros Zsombor szavai voltak. 

A 2Rule vezetője, Kővári Ágnes arról beszélt pár hete, hogy tárgyalnak hazai sportszövetségekkel, úgy tűnik, a teniszről lemaradtak. Kővári azt ígérte, hogy augusztus végén már lesz webshop és márkabolt, de még igazából a kampányt sem látni.

A Dorko termékek ellenben kézzel foghatóak.