A csehek örülnek, hogy Fucsovics nem játszik a Davis-kupában

2018.09.13. 13:09

A csütörtöki sorsolás alapján pénteken 15 órakor Piros Zsombor (419. az egyéni világranglistán) kezd Jíri Vesely (91.) ellen a Magyarország-Csehország tenisz Davis-kupa világcsoport osztályozón, írja az MTI.

Ezután Valkusz Máté (271.) játszik Lukas Rosollal (185.).

A szombati páros 16 órakor kezdődik a Lurdy Ház parkolójában kialakított salakpályán. Erre a meccsre magyar részről Borsos Gábort (853.) és Nagy Pétert (608.), míg a cseh csapatból Roman Jebavyt (páros világranglista helyezése 47.) és Adam Pavlaseket (egyéni: 219.) nevezték.

Vasárnap 13 órától előbb Valkusz Máté mérkőzik meg Jíri Veselyvel, majd ezt követi a Piros Zsombor–Lukas Rosol-meccs.

Köves Gábor szövetségi kapitány azt mondta, hogy a párosra eredetileg Balázs Attilát és Borsos Gábort nevezte volna, ám sérülése miatt Balázst végül csak az eredmény alakulásától függően fogja szerepeltetni.

„Nem akarom Attila egészségi állapotát kockáztatni, ha a szombatot nulla-kettőről kezdjük, akkor biztos nem fogom beállítani" – jelentette ki Köves, aki hozzátette: Borsos és Nagy többször játszottak már együtt, sőt, tornát is nyertek, s mivel szerdán is meggyőző játékot mutattak, ezért döntött mellettük.

Piros Zsombor arról beszélt, hogy Valkusz Mátéval mind a ketten szerettek volna pénteken másodikként pályára lépni, de ha már így alakult, szeretne hazai közönség előtt jól bemutatkozni a Davis-kupában.

Köves Gábor bízik abban, hogy ki tudják használni azt, hogy ágyéksérülése miatt Jíri Vesely egy hónapja nem játszott tétmérkőzést.

A cseh csapat sajtótájékoztatóján Jaroslav Navrátil szövetségi kapitány elég magabiztos volt.

„Örülünk annak, hogy a magyarok két legjobbja, Fucsovics Márton és Balázs Attila nem játszik, s mivel a mi játékosaink mind szászázalékos állapotban vannak, ezért jó esélyeseink vannak a győzelemre" – fogalmazott a vendégek szakvezetője.

A csehek legjobbja Jíry Vesely azt mondta, 110 százalékos állapotban érzi magát, a US Opent is csak azért, hagyta ki, hogy a szezont jól végig tudja játszani.

A találkozóra belépőket a teniszjegyek.hu weboldalon, a Magyar Tenisz Szövetségben és helyszínen lehet megvásárolni. A gyerek (12 év alatt) és nyugdíjas napijegy 1000, a felnőtt belépő az egyéni meccsekre naponta 4000, a szombati párosra 2500, a háromnapos bérlet pedig 9900 forintba kerül.  • Hírek
  • Hírek