Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Babos Tímea fájó szívvel szakított edzőjével

2018.09.13. 10:12

A párosban a világranglistát vezető Babos Tímea hivatalos honlapján jelentette be, véget ért közös időszaka a francia Thomas Drouet-val. 2014 tavaszától segítette a Monacóban született edző a magyar játékost.

Nehéz szavakba önteni, sőt, lehetetlen összefoglalni az elmúlt majdnem öt évet (egészen pontosan 175 hetet), amit Thomas-szal együtt töltöttünk.

Szeretném megköszönni neki a kitartását, a munkabírását és legfőképpen azt, hogy mindig hitt bennem.

Nagyon sok mindenen mentünk keresztül, volt sok-sok nevetés, öröm, győzelmek és persze olykor bánat és könnyek is, de minden helyzetet együtt éltünk meg, igazi csapatként.

Nap nap után dolgoztunk a sikerért, megalkuvást nem ismerve; meg sem tudom számolni a hajnali edzéseket, vagy épp' a konditeremben és teniszpályán töltött órák számát. Bármit is dobott elénk a sors, mi összetartottunk, mert jobbak akartunk lenni.

Soha nem fogom elfelejteni, hogy

Thomas segítségével lettem Top25 WTA-játékos, WTA páros világelső, világbajnok és Grand Slam bajnok.

Büszke vagyok a közös munkánkra, az eredményeinkre és az őszinteségen alapuló kapcsolatunkra, de eljött a váltás ideje, ezért közös megegyezéssel és fájó szívvel döntöttünk úgy, hogy le kell zárni ezt a szép és sikeres időszakot."

Babos tudja, hogy nehéz lesz a váltás, de előre kell néznie, hiszen bőven vannak még megvalósítatlan céljai és álmai, és képesnek érzi magát arra, hogy fejlődjön, még jobb legyen.

A játékos a molcsapat oldalán kifejtette, a helyzet nem bonyolult, lejárt a szerződésük, és úgy döntöttek, hogy mindkét félnek új impulzusokra van szüksége.

"Minden évben a US Openen tárgyaltuk újra, illetve hosszabbítottuk meg a szerződésünket. Egyetértettünk abban, hogy új hatások kellenek mindkettőnknek. Kicsit megtorpantunk, ezért elválunk most, amíg még jó barátokként tudjuk ezt megtenni."

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?