Babos Tímea fájó szívvel szakított edzőjével

2018.09.13. 10:12

A párosban a világranglistát vezető Babos Tímea hivatalos honlapján jelentette be, véget ért közös időszaka a francia Thomas Drouet-val. 2014 tavaszától segítette a Monacóban született edző a magyar játékost.

Nehéz szavakba önteni, sőt, lehetetlen összefoglalni az elmúlt majdnem öt évet (egészen pontosan 175 hetet), amit Thomas-szal együtt töltöttünk.

Szeretném megköszönni neki a kitartását, a munkabírását és legfőképpen azt, hogy mindig hitt bennem.

Nagyon sok mindenen mentünk keresztül, volt sok-sok nevetés, öröm, győzelmek és persze olykor bánat és könnyek is, de minden helyzetet együtt éltünk meg, igazi csapatként.

Nap nap után dolgoztunk a sikerért, megalkuvást nem ismerve; meg sem tudom számolni a hajnali edzéseket, vagy épp' a konditeremben és teniszpályán töltött órák számát. Bármit is dobott elénk a sors, mi összetartottunk, mert jobbak akartunk lenni.

Soha nem fogom elfelejteni, hogy

Thomas segítségével lettem Top25 WTA-játékos, WTA páros világelső, világbajnok és Grand Slam bajnok.

Büszke vagyok a közös munkánkra, az eredményeinkre és az őszinteségen alapuló kapcsolatunkra, de eljött a váltás ideje, ezért közös megegyezéssel és fájó szívvel döntöttünk úgy, hogy le kell zárni ezt a szép és sikeres időszakot."

Babos tudja, hogy nehéz lesz a váltás, de előre kell néznie, hiszen bőven vannak még megvalósítatlan céljai és álmai, és képesnek érzi magát arra, hogy fejlődjön, még jobb legyen.

A játékos a molcsapat oldalán kifejtette, a helyzet nem bonyolult, lejárt a szerződésük, és úgy döntöttek, hogy mindkét félnek új impulzusokra van szüksége.

"Minden évben a US Openen tárgyaltuk újra, illetve hosszabbítottuk meg a szerződésünket. Egyetértettünk abban, hogy új hatások kellenek mindkettőnknek. Kicsit megtorpantunk, ezért elválunk most, amíg még jó barátokként tudjuk ezt megtenni."