Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Eltiltották a teniszbírót, aki szólt Kyrgiosnak, hogy ideje játszani

2018.09.18. 23:04

Eltiltották Mohamed Lahyani székbírót, aki még augusztus legvégén sajnálta meg a gyengén játszó Nick Kyrgiost a US Openen, és segíteni akart neki. Az ausztrál Kyrgios 6:4-re elveszítette az első játszmát a francia Pierre-Hugues Herbert ellen az augusztus 30-i mérkőzésen, a második szettben pedig 3:0-s hátrányban volt, amikor a svéd-marokkói kettős állampolgárságú játékvezető lemászott emelvényéről, majd odalépett a vesztésre álló játékoshoz, és térdre támaszkodva így szólt: "Szeretnék segíteni".

A nemzetközi férfiversenyeket szervező ATP keddi közleménye úgy fogalmaz, Lahyani "veszélybe sodorta a pártatlanságot, ami egy hivatalos személytől megkövetelhető".

A bíró a következő két tornán, Pekingben és Sanghajban nem tevékenykedhet, de október 15-től Stockholmban visszatérhet.

 A US Open harmincadik kiemeltje, Kyrgios végül fordított, továbbjutott, majd a következő fordulóban Roger Federer ellen búcsúzott. A mérkőzés után Herbert tiltakozott a székbíró akciója ellen

(Index/MTI)