Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Horvát szakember lett Babos Tímea edzője

2018.09.20. 14:56

A párosban a világranglistát vezető Babos Tímea múlt héten jelentette be, hogy véget ért közös időszaka a francia Thomas Drouet-val, aki 2014 tavaszától volt az edzője, most azonban már meg is van az utódja: az október 8-án kezdődő linzi versenyen már a horvát Nikola Horvat fogja irányítani az edzéseit – közölte hivatalos honlapján a teniszezőnő.

Izgatottan várom Nick-kel a közös munkát. Mivel sok verseny nem maradt hátra az évben és logisztikailag is nehézkes lett volna kivitelezni, ezért Nick csak Linzben és Luxemburgban fog csatlakozni a csapathoz, Kínában jelenleg egyedül vagyok.

– nyilatkozta a molcsapat.hu-nak Babos, hozzátéve azt is, hogy a horvát szakembert már ismeri korábbról, mert több WTA játékost is edzett, és szerinte nagyon szimpatikus, jók az edzésmódszerei és a szemlélete is, így reméli, sikeresek lesznek együtt.

Mint mondta, egyelőre határozatlan idejű a szerződése, de az biztos, hogy az év végi felkészülését a horvát edző fogja irányítani. A horvát szakember, aki több mint egy évtizede dolgozik az ATP és a WTA mezőnyében, egészen tavalyig Donna Vekic munkáját segítette a WTA-touron, irányításával a horvát teniszezőnő a világranglista 109. helyéről a karriercsúcsot jelentő 45. pozícióig lépett előre. Korábban

  • dolgozott már a világranglista 7. helyéig jutó Mario Ancic mellett,
  • volt a horvát Hopman Kupa-csapat kapitánya,
  • és vezette a horvát U12-es és U14-es válogatott szakmai munkáját is. 

A magyar klasszis oldalán azt nyilatkozta, egy korszak lezárult,de reméli, hogy a most kezdődő fejezet még sikeresebb lesz, mint az eddigiek. Hozzátette, ebben nemcsak az új edző, hanem Kellner Ádám ütőpartner és Kapuvári Csaba erőnléti edző is a segítségére lesz majd, így izgatottan várja az év hátralevő részét, tele van energiával, és megy tovább előre.

Babos múlt héten közvetlenül a US Open döntője után hozta nyilvánosságra, hogy nem folytatja a munkát korábbi edzőjével, mert elmondása szerint elfáradt a kapcsolatuk, emiatt pedig kicsit megtorpant a közös munka, így új impulzusokra van szüksége.