Federer simán nyert, Djokovics szoros meccsen kikapott

063 1038183754
2018.09.23. 09:40

Két-két meccset nyert az európai és a világcsapat a Chicagóban rendezett Laver-kupa szombati napján. A pénteken együtt párosozó Roger Federer és Novak Djokovics közül a svájci a saját egyéni meccsét könnyedén nyerte, míg a szerb egy szoros mérkőzésen kikapott Kevin Andersontól.

A Björn Borg és John McEnroe vezetésével hat európai játékost a világ hat teniszezőjével szembeállító, tavaly bemutatkozó teniszes csapatversenyről és a szabályairól itt írtunk bővebben.

A pénteki napon még csak egy pontot ért minden meccs, szombaton viszont már kettőt. Az európai csapat 3-1-es vezetéssel kezdte a szombati meccseket, végül 7-5-tel fordultak rá a vasárnapra.

Federer 6:3, 6:2-re győzött Nick Kyrgios ellen, és az elbukott első szett után Alexander Zverev is megnyerte a meccsét 3:6, 7:6, 10-7-re (a Laver-kupán a döntő szett helyett egy 10 nyert pontra játszott tie break dönt) John Isner ellen.

Novak Djokovicsnak is volt esélye a fordításra, de a kettős hibával elbukott első játszma után ugyan kiegyenlített, a döntő rövidítésben mégis Anderson tudta elhozni a két pontot. 7:6, 5:7, 10-6-ra győzött a dél-afrikai. A szombati zárómeccsen pedig a párosban idei US Open-bajnok Jack Sock Kyrgiosszal az oldalán legyőzte 6:3, 6:4-re Grigor Dimitrov és David Goffin kettősét.

Vasárnap már minden meccs három pontot és, és az a csapat nyer, amelyik előbb éri el a 13 pontot összesítésben. A pénteki Federer-Djokovics páros után összeáll a Federer-Zverev is, egyéniben pedig rajtuk kívül Djokovics is pályára lép majd, amennyiben ez szükséges lesz.

Nyitókép: Djokovics és csapattársai a Kevin Anderson elleni mérkőzésen (Matthew Stockman/Getty Images for The Laver Cup/AFP)