Federerék legyőzték a világot, megnyerték a Laver-kupát

063 1038954594
2018.09.24. 14:50

Egy pillanatra sikerült átvennie a vezetést a világcsapatnak az európai csapattal szemben a Chicagóban rendezett teniszes csapatversenyen, a Laver-kupában, de aztán Roger Federer és végül Alexander Zverev is megfordította a saját mérkőzését. Ezzel másodszor is az európai csapat nyerte a háromnapos Laver-kupát.

A Björn Borg és John McEnroe vezetésével hat európai játékost a világ hat teniszezőjével szembeállító, tavaly bemutatkozó teniszes csapatversenyről és a szabályairól itt írtunk bővebben.

Pénteken minden nyert meccs 1, szombaton már 2, vasárnap viszont 3 pontot ért. A cél az, hogy az egyik csapat előbb ére el a 13 pontot. Az utolsó, vasárnapi napnak az európai csapat 7-5-ös vezetésével vágtak neki.

Federernek nem jöttek be ezúttal a párosok, sem Djokoviccsal pénteken, sem Zverevvel vasárnap nem tudott győzni. Az első szettet még megnyerték 6:4-re a fiatal némettel, de aztán 7:6-tal kiegyenlített Jack Sock és John Isner, és a Laver-kupán a döntő szettet helyettesítő döntő tie breaket az amerikaiak hozták 11-9-re.

Ezzel először vette át a vezetést a világcsapat, 8-7-re álltak összesítésben. Federer következett egyéniben Isner ellen, és egy nehéz meccsen sikerült fordítania a svájcinak. Az első szett rövidítést még Isner hozta, aztán szintén tie breakben Federer kiegyenlített, és a 10-7-re nyert döntő rövidítésben egy nyert meccsre juttatta az európaiakat a végső győzelemtől.

Zverevnek is sikerült szetthátrányból fordítania Kevin Anderson ellen 6:7, 7:5, 10-7-tel, így Novak Djokovicsnak már nem kellett pályára lépnie Nick Kyrgios ellen. 13-8-ra nyert az európai csapat összesítésben.

(Borítókép:  Matthew Stockman / Getty Images Hungary)