Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Federerék legyőzték a világot, megnyerték a Laver-kupát

063 1038954594
2018.09.24. 14:50

Egy pillanatra sikerült átvennie a vezetést a világcsapatnak az európai csapattal szemben a Chicagóban rendezett teniszes csapatversenyen, a Laver-kupában, de aztán Roger Federer és végül Alexander Zverev is megfordította a saját mérkőzését. Ezzel másodszor is az európai csapat nyerte a háromnapos Laver-kupát.

A Björn Borg és John McEnroe vezetésével hat európai játékost a világ hat teniszezőjével szembeállító, tavaly bemutatkozó teniszes csapatversenyről és a szabályairól itt írtunk bővebben.

Pénteken minden nyert meccs 1, szombaton már 2, vasárnap viszont 3 pontot ért. A cél az, hogy az egyik csapat előbb ére el a 13 pontot. Az utolsó, vasárnapi napnak az európai csapat 7-5-ös vezetésével vágtak neki.

Federernek nem jöttek be ezúttal a párosok, sem Djokoviccsal pénteken, sem Zverevvel vasárnap nem tudott győzni. Az első szettet még megnyerték 6:4-re a fiatal némettel, de aztán 7:6-tal kiegyenlített Jack Sock és John Isner, és a Laver-kupán a döntő szettet helyettesítő döntő tie breaket az amerikaiak hozták 11-9-re.

Ezzel először vette át a vezetést a világcsapat, 8-7-re álltak összesítésben. Federer következett egyéniben Isner ellen, és egy nehéz meccsen sikerült fordítania a svájcinak. Az első szett rövidítést még Isner hozta, aztán szintén tie breakben Federer kiegyenlített, és a 10-7-re nyert döntő rövidítésben egy nyert meccsre juttatta az európaiakat a végső győzelemtől.

Zverevnek is sikerült szetthátrányból fordítania Kevin Anderson ellen 6:7, 7:5, 10-7-tel, így Novak Djokovicsnak már nem kellett pályára lépnie Nick Kyrgios ellen. 13-8-ra nyert az európai csapat összesítésben.

(Borítókép:  Matthew Stockman / Getty Images Hungary)