A hatalom, az arrogancia, a gőg mögött gondolkodjon kicsit, elnök úr

2018.09.28. 18:16

Sávolt Attila (Fucsovics Márton edzője) a Facebook-oldalán közzétett nyílt levélben osztotta ki Szűcs Lajost, a teniszezők fideszes elnökét. 

Tisztelt Elnök úr! Babos Tímea, Fucsovics Márton, Temesvári Andrea, Markovits László,Babos Csaba és jómagam nem az ellenzék vagyunk. Ez itt nem a parlament, és mi nem vagyunk a magyar tenisz ellenzéke, az ellensége pedig végképp nem.

– írja nyílt levelében Sávolt, miután kiemelte, hogy nem kapott szót a szeptember 26-i közgyűlésen.

Az edző kifogásolja, hogy a közgyűlésen elfogadtak egy új alapszabály-kiegészítést, melynek lényege, hogy a tagszervezetek tagjai a jövőben nem fordulhatnak problémáikkal, kritikáikkal a médiához és a nyilvánossághoz, vagy épp a bírósághoz.

Arra azért szeretném emlékeztetni, hogy sem én sem a két jelenlegi éljátékos nem tagja a Szövetség tagszervezetének, így a jövőben is biztos el fogjuk mondani a véleményünket azokról a dolgokról, amelyek nem tetszenek a Szövetséggel kapcsolatban.

– írja Sávolt, aki szerint az elfogadott alapszabálymódosítás nem állná ki az alkotmányossági próbát.

Majd kitér arra, hogy Szűcs Lajos a tenisz ünneplének nevezte a közgyűlést az Echo TV-ben, miközben azért kellett rendkívüli közgyűlést tartani, mert négy elnökségi tag is lemondott, és sikerült olyan elnökséget összeállítani, melynek tagjai közül senki nem ütött még teniszlabdába. Sávolt ellenpéldaként Magyar Úszó Szövetséget említi, aminek tagjai olimpiai, világ- és Európa-, illetve magyar bajnokokból áll.

A magyar tenisz sajnos nem büszkélkedhet ilyen névsorral... Önöknek sikerült azt is elérni, hogy az utóbbi 35 év és a jelen két legsikeresebb teniszezőjével, Babos Timivel és Fucsovics Marcival sem értenek szót. Erre büszke, Elnök úr?

Fucsovics edzője kitért az infrastruktúra hiányosságaira, hogy nem lehet Magyarországon szabadtéri kemény pályán felkészülni, mert nincs ilyen, "miközben milliárdokat költöttek el alkalmi teniszpályák építésére majd elbontására".

Nos, ezek után csak remélni tudom, hogy Elnök úr a hatalom, az arrogancia és a gőg mögött esténként esetleg elgondolkodik ezeken a dolgokon legalább egy picit.