Babos Tímea kiesett a pekingi torna második fordulójában

2018.10.03. 10:38

Babos Tímea már a második fordulóban búcsúzott a pekingi tenisztornán. A legjobb magyar női teniszező az MTI híre szerint mindössze három játékot nyerve kapott ki a hazai közönség előtt szereplő Csang Su-ajtól.

Az első fordulóban a tajvani Hszieh Szu-vejt búcsúztató Babos – aki 68. a világranglistán – kifejezetten gyengén kezdett a ranglista 45. helyén álló kínai ellen, és csak 0:5-ös hátránynál hozta nyerte első gémjét. Csangnak csak a szett befejezésével akadtak gondjai, végül a hatodik szettlabdáját értékesítve nyerte az első játszmát, ami 34 percig tartott.

Babos a második szettet sokkal jobban kezdte mint az elsőt, és 2:2-ig tartotta a lépést ellenfelével, ám ekkor elvesztette az adogatását, ráadásul közben a jelek szerint mintha beteg is lett volna, ami egyre jobban hátráltatta, a szünetekben többször is köhögött, illetve az orrát fújta.

A hátralévő időben aztán nem is nyert több gémet, az egyoldalúvá váló találkozó 1 óra 10 percig tartott.

Babos – oldalán a francia Kristina Mladenoviccsal – kedden bejutott a páros negyeddöntőbe a kínai fővárosban, ahol magyar részről még Fucsovics Márton szerepel.

Eredmény: nők (8,3 millió dollár összdíjazás): 

2. forduló (a 16 közé jutásért): Csang Su-aj (kínai) - Babos Tímea 6:1, 6:2