Roland Garros-elődöntőst vert Fucsovics

2018.10.04. 10:13

Fucsovics Márton két játszmában legyőzte az olasz Marco Cecchinatót a pekingi keménypályás tenisztorna 4,6 millió dollár összdíjazású férfi versenyének nyolcaddöntőjében, írta az MTI.

A világranglistán 45. magyar játékos kiválóan kezdte a csütörtöki mérkőzést, 1:1-nél első bréklabdáját kihasználva elvette nyolcadik helyen kiemelt ellenfele adogatását, és a saját szervajátékait végig rendkívül magabiztosan hozva 36 perc után vezetett.

Fucsovics - aki idén Genfben pályafutása során először ATP-tornát nyert - a második szettben is azonnal brékelt, majd néhány perccel később egy újabb szenzációs fogadójátékot produkálva semmire vette el olasz szerváját, és már 4:1-re vezetett. A remekül játszó magyar ez után sem engedett ki, és összességében könnyedén, 1 óra 15 perc alatt nyert.

Fucsovicsra - aki pályafutása során másodszor jutott be ilyen rangos tornán a legjobb nyolc közé - a negyeddöntőben az ugyancsak olasz Fabio Fognini és az orosz Andrej Rubljov találkozójának győztese vár. Az már biztos, hogy a magyar három helyet javítani fog a világranglistán, bármi is lesz a következő meccs vége.

Babos Tímea - oldalán Kristina Mladenoviccsal - a negyeddöntőben búcsúzott a pekingi keménypályás tenisztorna női páros versenyétől. Az első helyen kiemelt magyar, francia kettős a Lucie Hradecka, Jekatyerina Makarova, cseh, orosz duó elleni összecsapáson - a versenyeket szervező WTA honlapja szerint - nem kezdett jól, hiszen ellenfele az első két adogatójátéka alkalmával bréklabdához jutott, és másodszorra ki is használta azt. Baboséknak csak a szett legvégén volt esélyük visszavenni az elvesztett szervát, ám Makarováék két fogadóesélyt hárítva 37 perc alatt előnybe kerültek.

A második játszma jobban alakult az első kiemelt kettős számára: előbb bréklabdát hárítottak, majd elvették a hetedikként rangsorolt Makarováék szerváját, és mivel ezt a felvonás legvégén még egyszer megtették, bő egyórányi játékot követően döntő rövidítés következett. Ebben az adogatásait jobb százalékban megnyerő cseh, orosz kettős bizonyult jobbnak, így Babosék 1 óra 24 perc alatt búcsúztak. Babos egyesben a második fordulóban esett ki.

Férfiak (4,6 millió dollár):

Nyolcaddöntő:

Fucsovics Márton-Marco Cecchinato (olasz, 8.) 6:4, 6:2

Nők (8,3 millió dollár összdíjazás):

Páros, negyeddöntő:

Lucie Hradecka, Jekatyerina Makarova (cseh, orosz, 7.)-Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 1.) 6:4, 2:6, 10-5 - döntő rövidítés  • Tippek
  • Bankszámla