Jolán
2 °C
4 °C

200 perces, drámai meccsen veszített Fucsovics élete sikere előtt

2018.10.26. 14:19

Fucsovics Márton Mihail Kukuskinnal játszott az elődöntőbe jutásért a 2,2 millió euró (694 millió forint) összdíjazású bécsi keménypályás tenisztornán. A kazah korábban már többször is legyőzte a magyar teniszezőt, de Fucsovicsnak minden esélye megvolt a bravúrra. Végül egy nagyon szoros meccsen, rövidítés után bukott a legjobb magyar.

Az első szettben kissé beragadt, de végül magabiztosan nyert Fucsovics. Az első játékot Kukuskin úgy nyerte, hogy a magyar teniszezőnek szó szerint semmi nem jött össze. A másodikban már jobban kijött a lépés, majd fej-fej mellett haladtak a teniszezők, négy játék után 2-2 volt az állás. 

Az ötödik game-nél azonban fucsovics elvette Kukuskin adogatását (2-3), innentől pedig már nem volt megállás.

A legjobb magyar teniszező 6-4-re nyerte meg az első szettet 55 perc játék után.

fucsovics
Fotó: Andrea Kareth / Getty Images Hungary

A második szettet már Focsivics kezdte jobban, 30:0-ra is vezetett, de nem tudta elvenni Kukuskin adogatását. A sajátját ugyanakkor simán hozta, a harmadik game-ben pedig bréklabdához jutott, de nem tudott élni az adódó lehetőséggel. 

A saját adogatását ismét megnyerte Fucsovics, majd megint közel került, hogy elvegye ellenfele adogatását, de

de két bréklabdájából egyet sem tudott értékesíteni, 15:40-ről kapott ki (3-2).

A magyar teniszezőt nagyon frusztrálhatta az elszalasztott esély, a hetedik game-t 40:0-ra veszítette el. A saját adogatásait azonban végig hozta, így 6-6 után jöhetett a rövidítés.

Fucsovics nem bírta a nyomást, rengeteg hibázott, Kukuskin 7-2-re simán hozta a rövidítést,  és 1 óra 4 perc alatt megnyerte a második szettet.

A harmadik szettre kissé elfáradt a magyar teniszező. Bár az első game-et megnyerte, utána sorozatban hármat is elveszített, folyamatosan érkeztek a hibák,  3-1-nél a saját adogatását is csak úgy tudta megnyerni, hogy két bréklabdát volt kénytelen hárítani.

fucsovics2
Fotó: Andrea Kareth / Getty Images Hungary

A szoros menet elég volt ahhoz, hogy új lendületet kapjon Fucsovics. Kukuskin ugyan még megnyerte nagy nehezen az adogatását, de a magyar teniszező 4-2-ről egyenlített és a szett kilencedik játékánál a vezetésért adogathatott.

Remek játékkal, 30:40 után beütötte a gémlabdát és átvette a vezetést.

A kazah ugyanakkor nem hagyta magát, pontot sem engedett a magyar teniszezőnek és kiegyenlített. Fucsovicsot nem törte meg a nagyon sima játékvesztés, magabiztosan nyerte meg a saját adogatását, 6:5-re növelve az előnyét. Kukuskin viszont nem hibázott az utolsó game-ben,

és a rövidítésben sem.

Hiába vezetett 4-3-ra is Fucsovics, végül hibát hibára halmozva 7-4-re elveszítette a rövidítést és ezzel a meccset is.

Eredmény: Kukuskin – Fucsovics 2-1 (4:6, 7:6, 7:4).

Cikkünk folyamatosan frissül.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?