Fucsovics szép győzelemmel kezdett Párizsban

2018.10.30. 15:03

Győzelemmel kezdte z 5,4 millió euró (1,7 milliárd forint) összdíjazású párizsi keménypályás férfi tenisztornát Fucsovics Márton. A világranglistán 42. magyar egy óra 17 perc alatt győzte le a nála 14 hellyel hátrébb álló, selejtezőből érkező Benoit Paire-t 6:4, 6:4-re.

Az első szettben ránk ijesztett a francia, aki kétszer is hozta adogatását, Fucsovicsét is elvette és elég gyorsan 3:0-ra elhúzott. A magyar teniszező 4:2-es hátrány után kezdett visszajönni a meccsbe, kétszer egymás után brékelni tudott, 5:4-re átvette a vezetést, majd a az első szettért adogatott. 40-30-nál játszmalabdája is volt, de ezt még hárította Paire. Aki aztán bréklabdához is jutott, de ezt a támadást sikerült visszaverni, majd második szettlabda már megvolt.

A második játszmában a magyar teniszező 1:1 után került adogatóelőnybe, amelyet aztán jó játékkal végig őrizni tudott. A végén két meccslabdája is volt, az első meg is lett, ez a játszma mindössze 35 percig tartott.

Fucsovics most megint az olasz Fabio Fogninival fog találkozni, aki legutóbb Bécsben nagyszerű játékkal 2-1-re megvert, előtte viszont Pekingben 2-1-re kapott ki tőle. A meccsnek az ad még különleges jelentőséget, hogy a győztes Roger Federrer meccselhet, ha a svájci legyőzi a Raonic-Tsonga meccs továbbjutóját.

Eredmények, 1. forduló (a 16 közé jutásért):

Fucsovics Márton-Benoit Paire (francia) 6:4, 6:4