Federer 12-ből 12 bréklabdát hárított, nem volt elég Djokovics ellen

GettyImages-1056910110
2018.11.03. 20:51

Óriási meccset játszott egymással a világranglista 2. Novak Djokovics, és a 3. Roger Federer a párizsi tenisztorna elődöntőjében. A szerb 7:6, 5:7, 7:6-ra győzött a 3 óra 3 perces, hihetetlen látványos labdameneteket hozó mérkőzésen.

Djokovics már 22 meccs óta veretlen, és hétfőtől átveszi a világranglista vezetését Rafael Nadaltól, függetlenül attól, hogy megnyeri-e a vasárnapi döntőt Karen Hacsanov ellen.

Djokovics annak ellenére maradt nagyon eltökélt, hogy a végig kíválóan adogató Federer 12-ből 12 bréklabdát hárítani tudott ellene. Azonban a szerb a legjobb pillanatokban tudott még emelni a játékán, és a legvégén ő bírta jobban fejben.

Az első szettben Djokovics 4:3-as vezetésénél nehéz pillanatai voltak Federernek, összesen négy bréklabdát is hárítania kellett, de mindet megoldotta. Az egyiknél Djokovics labdája megpattant a hálón, de Federer elképesztő reflexekkel azt is lekezelte.

A svájci többször is előnyben volt a szettet záró rövidítésben, de nem tudta kihasználni a játszmalabdáját, míg Djokovics nagyon koncentrált játékkal behúzta a szettet.

A szerb rögtön letámadta Federert a második játszma elején, megint eljutott bréklabdáig, de ismét fordított a svájci. Az egyébként kíválóan adogató Federernek jöttek még nehezebb adogatógémek, de Djokovics nem tudta elvenni a szerváját, a játszma végén ellenben elbukta a sajátját.

A harmadik játszma elején megint eljutott bréklabdákig Djokovics, aztán 4:4-nél is nagyon meghúzott egymás után ütéseket, de a jól szerváló Federer hárította 12-ből a 12. bréklabdáját is. A szerb erre már csalódottan eldobta az ütőjét.

Az addig nagyon magas színvonalon játszó Federer azonban a rövidítés elején megingott, rontott, aztán kettős hibát is ütött. Djokovicsnak 6-1-nél öt meccslabdája is volt, biztos kézzel adogatott, így Federernek nem volt esélye visszajönni.

(Borítókép: Justin Setterfield/Getty Images)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?