Djokovic meglepetésre kikapott Hacsanovtól a döntőben

2018-11-04T153647Z 51445647 RC18F07C04F0 RTRMADP 3 TENNIS-PARIS
2018.11.04. 17:24

Az elődöntőben Roger Federer ellen fantasztikus meccsen győztes Novak Djokovic a döntőben nagy meglepetésre kikapott orosz ellenfelétől a párizsi tenisztornán.

Az MTI híre szerint Karen Hacsanov nyerte az 5,4 millió euró (1,7 milliárd forint) összdíjazású párizsi keménypályás férfi tenisztorna vasárnapi döntőjét, a 22 éves orosz 1 óra 40 perc alatt szerezte meg pályafutása negyedik trófeáját. Az előzetesen jóval esélyesebbnek tartott Novak Djokovic ugyanakkor így sem lehet elégedetlen a tornán nyújtott teljesítményével, aminek köszönhetően hétfőtől ismét ő vezeti majd a világranglistát.

A fiatal orosz sikere ugyanakkor azt jelenti, hogy Hacsanov folytatta fantasztikus sorozatát: eddig négy tornán jutott a döntőbe, és valamennyit meg is nyerte. Ezúttal az is segítségére volt, hogy Djokovicból láthatóan sokat kivett a Federer elleni csata, ám az orosz teniszezőt így is maximális elismerés illeti a győzelemért. Az első szettet eldöntő bréket kiharcoló labdamenetben mutatott védekezése is sokat elárul kivételes képességeiről, és mutatja, hogy egyáltalán nem érdemtelenül verte világklasszis ellenfelét.

Hacsanov a sikernek köszönhetően a 18. helyéről várhatóan a 11.-re jön fel a világranglista frissítése után.

Eredmény, döntő:

  • Hacsanov (orosz)-Djokovic (szerb, 2.) 7:5, 6:4

(Borítókép:  Gonzalo Fuentes / Reuters)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?