Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Összeáll a Babos-Fucsovics páros

2018.11.30. 16:26

Babos Tímea és Fucsovics Márton már a 2019-es első Grand Slam tornán, az Australian Openen is elindul vegyes párosban és innentől kezdve annyi tornán szerepelnek együtt, amennyin csak tudnak. Ezt a molcsapat.hu oldalán közölte a mindkét versenyzőt támogató cég. Babos legutóbb Melbourne-ben női párosban nyert, míg vegyes párosban döntőig jutott. A végső cél pedig a tokiói olimpia, ahol szintén együtt indulna a két legjobb magyar teniszező.

Babos igazi páros specialistának számít, hiszen már kétszeres világbajnoka a számnak, sokáig vezette a világranglistát is, jelenleg a harmadik helyen áll. Fucsovicsnál más a helyzet, eddig szinte kizárólag az egyes karrierjére koncentrált, amelyben jelenleg karriercsúcsot jelentő 39. helyen áll. Párosban ritkán indult, ennek megfelelően ott csak a 212.

„Én nemcsak Timivel, de egyáltalán nem játszottam még vegyes párost felnőtt versenyen, úgyhogy ez nekem új élmény lesz. De a lehetőség, hogy Timivel játszhatok, nagyon motivál, már most fel vagyok spannolva, és biztosan motiváltan fogok teniszezni az oldalán.” - mondta Fucsovics.

Mindkét játékos pályafutásában közös, hogy fiatalon mindketten a MOL Tehetségtámogató Programjának tagjai voltak, Fucsovics két időszakban is, aztán profi játékosként mindketten a MOL-csapat tagjai lettek.

Az Australian Openen biztosan elindulnak együtt, a további terveikről pedig Babos azt mondta, szeretné, ha mind a négy Grand Slam-versenyen el tudnának indulni vegyes párosban. Ehhez Fucsovics csak annyit tett hozzá, számára megtiszteltetés, hogy Babos párjaként indulhat, és reméli, hogy sokszor bizalmat szavaz neki.

"A cél Tokió, az olimpia!" - mondta Babos, amihez Fucsovics csak annyit tett hozzá, "Ott akár egy érem is összejöhet."

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?