Fucsovics szettelőnyben volt, de nem jött össze a bravúr Djokovics ellen

2019.01.02. 18:03

Fucsovics Márton 2 óra 3 perces csatában kapott ki a világelső Novak DJokovicstól, de így is elvett egy szettet a szerbtől. Végül 4:6, 6:4, 6:1 lett a világelső javára a Dohában zajló, 1 millió dolláros, ATP 250-es verseny második fordulójában.

A találkozó kísértetiesen hasonlított a tavalyi, US Open első körében lejátszott meccsükre, amikor Djokovic 3-1-re nyert a magyar ellen. Itt a meccs közepén fordult meg az állás, és lett nagyon sima a döntő szett. A meccs alakulását percről percre itt olvashatja vissza>>>

Az elsőben kimagasló adogatójátékot láthattunk Fucsovicstól. Nem volt olyan statisztikai mutató, amelyben ne állt volna jobban ellenfelénél. Amikor a legfontosabb volt elvette Djokovics adogatását, majd kiszerválta a szettet.

A másodikban 5:4-es szerb vezetésig mindenki hozta az adogatását. Aztán néhány milliméteren múlott, amikor Fucsovics bevállalt egy challenge-et. Sajnos tévedett, éppen csak, de a labda csípte az alapvonalat, amely azt is jelentette, hogy a brékkel Djokovics kiegyenlített a szetteket tekintve.

Aztán beindult a világ jelenleg legjobbja. Kétszer fogadóelőnybe került, míg a mi oldalunkon egyre jobban fogyott az erő és a koncentráció, pedig két szetten át kiválóan összpontosított Fucsovics, aki még fizikálisan is egyenrangú partner volt.

Sikerült még egy bréket visszahozni, de aztán egy újabb elbukott adogatójáték megpecsételte a meccs sorsát. Ránézésre nyert könnyedén csak Djokovics, a statisztikai mutatóit a végére lerontó Fucsovics ellen.

De ezek azok a meccsek, amiből tanulni, építkezni lehet, amely tovább repítheti a várhatóan a világranglista 35. helyére előrelépő, ezzel újabb karriercsúcsot elérő magyar játékost, aki már az Australian Openre készül. Tavaly Melbourne-ben sikerült a negyedik fordulóba jutnia, ahol a későbbi győztes Roger Federertől kapott ki.

ATP 250-es torna, Doha:

Férfi egyes, 2. forduló

Djokovics (szerb, 1.)–Fucsovics (magyar) 4:6, 6:4, 6:1