Sarapova 17 éves, sírva fakadó ellenfelét vigasztalta

000 1BX581
2019.01.02. 13:19

Marija Sarapova sportszerű gesztust tett a sencseni tenisztornán. Az orosz játékos győztes meccse után 17 éves ellenfelét vigasztalta.

Sarapova a nyolcaddöntőben Vang Hszin-jüvel játszott. A kínai lány meg is tudta lepni az oroszt, az első játszmát rövidítésben megnyerte. A másodikban is jól kezdett Vang, 2-0-ra vezetett, Sarapova visszaküzdötte magát, majd a vezetést is megszerezte. Vang ezután kezdett fáradni, görcsöt kapott a lába, ezért ápolásra szorult. Amikor visszatért a székéhez, kétjátszmás büntetést kapott, így 5:2-re ment el Sarapova. Végül nem is tudta folytatni a küzdelmet a kínai lány.

Sarapova vigasztalta is a sérült és síró játékost, azt mondta neki, hogy hihetetlenül játszott. „Azt mondtam, a legfontosabb az, hogy egészségesek maradjunk, de ha így tudja folytatni, ahogy ma játszott, minden joga megvan rá, hogy bajnok legyen."

Az orosz a meccs után sajtótájékoztatón arról is beszélt, hogy nem örül annak, hogy így nyert. Elismerte, a kínai irányított, volt esélye nyerni még akkor is, amikor ő már magára talált.

Eredmények:
nyolcaddöntő:
Szabalenka (fehérorosz, 1.)-Alekszandrova (orosz) 6:3, 6:3
Sarapova (orosz, 5.)-Vang Hszin-jü (kínai) 6:7 (7-4), 5:2-nél Vang feladta
Vang Ja-fan (kínai) - Zsabör (tunéziai) 3:6, 6:4, 6:4
Niculescu (román)-Kr. Plisková (cseh) 6:7 (2-7), 6:3, 6:4